Διεύρυνση ζημιών για «Ελλάκτωρ»

Διεύρυνση ζημιών για «Ελλάκτωρ»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ήταν η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου «Ελλάκτωρ» κατά το φετινό εννεάμηνο, καθώς ο όμιλος κατέγραψε απομείωση ύψους 33,6 εκατ. ευρώ, που αφορούσε σε συμμετοχές μεταλλείων. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 62,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 29,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επιπλέον επιβάρυνση της τάξεως των 5,6 εκατ. ευρώ προέκυψε και λόγω της μεταβολής του φορολογικού συντελεστή από το 26% στο 29% στην αναβαλλόμενη φορολογία. Σημειωτέον ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 1,6% και διαμορφώθηκε σε 1,09 δισ. ευρώ έναντι 1,08 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 7,6% σε 124,4 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του κλάδου των κατασκευών ενισχύθηκε οριακά κατά 0,6% σε 814 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν σε 38,3 εκατ. ευρώ (περιλαμβάνεται και η απομείωση της αξίας συμμετοχής σε εταιρείες μεταλλείων ύψους 33,5 εκατ. ευρώ) έναντι ζημιών της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 47,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 35,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πάντως, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του κλάδου των κατασκευών παραμένει υψηλό και ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 53% αφορά συμβάσεις για έργα στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο όμιλος επισημαίνει ότι εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι συμφωνίες για επανεκκίνηση των έργων στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα οι προοπτικές για το 2016 να φαντάζουν θετικότερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή