Ορθιος στη Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανίζοντας ξανά προβλήματα στο παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει από τη Μυτιλήνη με τη νίκη 3-1 επί της μαχητικής Καλλονής, στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Ετσι η ομάδα του Τούντορ «έπιασε» τον Παναθηναϊκό στους 19 βαθμούς, ενώ οι «μπλε» παρέμειναν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανθρακικό με 7. Τα γκολ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (7΄, 76΄), Μυστακίδης (90΄), Μανούσος (στο 41΄ με πέναλτι).

Το ιστορικό ρεκόρ του Ολυμπιακού του Μάρτον Μπούκοβι της περιόδου 1966-67 με τις έντεκα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, πέρασε τα δύο προηγούμενα 24ωρα στην ιστορία. Αρχικώς, ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα νίκησε την Κυριακή τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1 στο Καραϊσκάκη, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε σχεδόν μισό αιώνα.

Και χθες, με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Σούπερ Λίγκας με την οποία κατακυρώθηκε στους «ερυθρόλευκους» το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το νέο ρεκόρ (12 στα 12) ανήκει στον Ολυμπιακό του Σίλβα. Ο κόσμος των Πειραιωτών σχημάτισε χθες μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου και «εξαφάνισε» τα εισιτήρια της αναμέτρησης με την Αρσεναλ.

Η διαφορά του Ολυμπιακού από τη δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ, είναι πια στους 13 βαθμούς. Η Ενωση επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 στο ΟΑΚΑ και μοιάζει να έχει ως ρεαλιστικό στόχο την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αφού στις 18 αγωνιστικές που απομένουν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο να υπερκαλυφθεί η διαφορά από τον πρωτοπόρο. Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα έφθασε τους 23 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας στην 4η τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην 5η θέση μετά την ήττα του στο Καυταντζόγλειο και την απόφαση της Σούπερ Λίγκας για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Σε περιπέτειες μπήκε ο Ατρόμητος μετά την εντός έδρας από τον ουραγό Πανθρακικό, ενώ βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός χάρη στην επιτυχία του επί της Ξάνθης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Καλλονή – ΠΑΟΚ 3-1, Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1, Πλατανιάς – Βέροια 0-0, Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-0, ΑΕΚ – Παναιτωλικός 2-0, Ηρακλής – Παναθηναϊκός 1-0, Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Ατρόμητος – Πανθρακικός 1-2.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 36, ΑΕΚ 23, Πανιώνιος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, Παναθηναϊκός 19 (με -3), ΠΑΟΚ 19, Πλατανιάς 15, Λεβαδειακός 15, Ξάνθη 15, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Ηρακλής 14, Βέροια 14, Παναιτωλικός 12, Ατρόμητος 9, Καλλονή 7, Πανθρακικός 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή