Αντιδρούν οι «53» στο φλερτ του Μαξίμου με Λεβέντη

Αντιδρούν οι «53» στο φλερτ του Μαξίμου με Λεβέντη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικοί στην προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εμφανίσθηκαν χθες, στο περιθώριο της συνεδρίασης τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση των «53», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και διατυπώνοντας την ενόχλησή τους για τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την προοπτική διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος. Ολα αυτά, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωνε προς την Κ.Ο., αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, ότι «πρέπει να βρούμε τρόπο, και θα τον βρούμε, να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με όσα πολιτικά κόμματα το επιθυμούν», έχοντας προηγουμένως εξαιρέσει από τη σφοδρή κριτική του στην αντιπολίτευση το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων.

Πάντως, σαφές άνοιγμα προς το κόμμα του κ. Βασίλη Λεβέντη έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, δηλώνοντας (ΕΡΤ) ότι ο κ. Λεβέντης «δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό», αλλά και ότι από τα 9 σημεία που έχει καταθέσει ο κ. Λεβέντης, «τα 4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά». Ο κ. Φλαμπουράρης άνοιξε διαύλους και προς το Ποτάμι, αλλά και προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πάντως, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έβαλε χθες φρένο στη συζήτηση περί πιθανής συνεργασίας του κόμματός του με την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «οι ψηφοφόροι μου δεν με αφήνουν. Μου τηλεφωνούν και μου λένε “μη σε διπλώσει ο Τσίπρας”. Και να πήγαινα, δεν θα βελτιωνόταν η εικόνα της κυβέρνησης. Θα γινόμουν άλλη μια τσόντα μετά την υφιστάμενη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή