Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία στην Αίγινα

Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία στην Αίγινα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φως στο μυστήριο των δύο απανθρακωμένων πτωμάτων που βρέθηκαν χθες τα ξημερώματα μέσα σε μονοκατοικία στην περιοχή Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα καλούνται να ρίξουν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Ενημερώθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ότι μετά την κατάσβεση μικρής κλίμακας πυρκαγιάς βρέθηκαν νεκροί στο εσωτερικό της μονοκατοικίας η 71χρονη ιδιοκτήτρια και ο 44χρονος ανιψιός της που φιλοξενούνταν εκεί. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ταξίδεψε χθες το πρωί στο νησί και προέβη σε αυτοψία του χώρου, ενώ οι δύο σοροί επρόκειτο να μεταφερθούν στο Νεκροτομείο Αθηνών για νεκροτομή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το εσωτερικό του σπιτιού ήταν άνω κάτω, έφερε ίχνη έρευνας, ενώ η μπαλκονόπορτα ήταν σπασμένη και παραβιασμένη. Η αιτία θανάτου της ηλικιωμένης και του 44χρονου ανιψιού της δεν αποσαφηνίστηκε με βεβαιότητα. Ωστόσο αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα θεωρούν πιθανό να ξυλοκοπήθηκαν άγρια ή ακόμα και να στραγγαλίστηκαν από τους δράστες. Συνδέουν μάλιστα την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εσωτερικό του σπιτιού με την προσπάθεια των εισβολέων να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους, κυρίως γενετικό υλικό. Εξετάζεται εάν κίνητρο του φόνου είναι η ληστεία ή εάν οι δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων και τα κίνητρα της δολοφονίας προσωπικά. Η 71χρονη ήταν συνταξιούχος και ο 44χρονος άνεργος οικοδόμος.

Στο μεταξύ, μία ακόμα δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα. Θύμα μια 84χρονη που βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αγίων Πάντων. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η γυναίκα δέχτηκε δυνατό χτύπημα στη μύτη, πιθανόν γροθιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και να καταλήξει. Η ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε την επίθεση των ληστών στην αυλή και στη συνέχεια οι δράστες ερεύνησαν το σπίτι, αναζητώντας μετρητά και τιμαλφή και εξαφανίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα ζούσε μόνο του και εντοπίστηκε από τους γείτονές του που ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή