Υποχωρούν και σήμερα τα ομόλογα

Υποχωρούν και σήμερα τα ομόλογα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχωρούν και σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων καθώς η κυβέρνηση αναζητεί συμμάχους στη Βουλή για τη ψήφιση του δεύτερου πακέτου των μέτρων για να λάβει η χώρα την δόση του 1 δις. ευρώ. Το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο απειλούν την ενότητα της κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ με  αποτέλεσμα τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση να πυκνώνουν ενώ το Grexit παραμένει όσο η Ελλάδα δεν προχωρεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο εμφάνισε σήμερα τιμή στα 74,50 λεπτά του ευρώ και η απόδοση διαμορφώθηκε  στο 7,45%. Το spread αυξήθηκε σήμερα στις 695 μονάδες βάσης και το 5ετές ομόλογο έχει τιμή στα 92,70λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 7,25%. Το 3ετές ομόλογο έχει τιμή στα 94,30 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 7,20%.

Το γερμανικό δεκαετές έχει απόδοση στο 0,50%, το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο διαπραγματεύεται με απόδοση 1,01% και η πορτογαλική δεκαετία έχει απόδοση 2,33%. Το ισπανικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 1,52%, η γαλλική δεκαετία έχει απόδοση 0,81% και η ιταλική δεκαετία έχει απόδοση 1,43%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή