Μικρή άνοδος, με πολύ χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Μικρή άνοδος, με πολύ χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κέρδη 0,71% υποδέχθηκαν οι επενδυτές τον τελευταίο χρηματιστηριακό μήνα της χρονιάς. Ωστόσο, η αναιμική αξία των συναλλαγών (24,467 εκατ. ευρώ) απέδειξε ότι χωρίς τις τραπεζικές μετοχές το Χ.Α. είναι μία ατροφική και απομονωμένη αγορά, δίχως κατεύθυνση και εμπορευσιμότητα. Στη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισαν έξι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίες και επανέφεραν σε θετική τροχιά το χρηματιστήριο, που έκλεισε στις 639,33 μονάδες. Ειδικότερα, διακρίθηκαν οι εξής τίτλοι: ΟΠΑΠ (6,88%), ΕΛΠΕ (5,88%) Τιτάν (3,47%), ΕΧΑΕ (3,00%), ΟΛΠ (2,07%) και Motor Oil (+1,90%).

Από σήμερα αναμένεται η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών Πειραιώς, Alpha, Eurobank, ωστόσο να διευκρινίσουμε ότι μόνο η Alpha και η Eurobank θα έχουν όλες τις μετοχές τους στο ταμπλό από σήμερα, ενώ η Εθνική, παρότι θα επαναδιαπραγματευθεί από αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, θα έχει όλες τις μετοχές από τις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, οι πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης των νέων τραπεζικών μετοχών εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν έντονη μεταβλητότητα, λόγω της πληθώρας των νέων μετοχών, αλλά και της συμπεριφοράς που θα επιδείξουν κυρίως οι ομολογιούχοι που έλαβαν μετοχικούς τίτλους. Τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 25 κατέγραψαν οι εξής τίτλοι: ΔΕΗ (-6,36%), ΕΥΔΑΠ (-3,57%), Lamda Development (-2,18%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,61%) και Coca-Cola HBC (-0,22%).

Υποχώρησαν χθες οι τιμές των ελληνικών ομολόγων. Το 10ετές ελληνικό ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 74,50 λεπτά του ευρώ και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,45%. Το spread αυξήθηκε στις 695 μονάδες βάσης και το 5ετές ομόλογο είχε τιμή στα 92,70 λεπτά του ευρώ και η απόδοση ανήλθε στο 7,25%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή