Η ανάκαμψη της μεταποίησης «έριξε» τις αγορές

Η ανάκαμψη της μεταποίησης «έριξε» τις αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση αυτό του Λονδίνου, λόγω των θετικών στοιχείων από τη μεταποίηση και την ανεργία της Ευρωζώνης, εξέλιξη που έκανε τους επενδυτές να αμφιβάλλουν για την πρόθεση της ΕΚΤ να ανακοινώσει αύριο νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 έκλεισε με άνοδο 0,6%, χάρη στη θετική αξιολόγηση, σε γενικές γραμμές, των βρετανικών τραπεζών από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Αντιθέτως, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 1,06% και ο CAC 40 στο Παρίσι επίσης με πτώση, 0,87%. «Τα καλά νέα ίσως να αποθαρρύνουν τον Ντράγκι από το να πατήσει τη σκανδάλη για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, κάτι το οποίο υποστήριξε εσχάτως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια», εξηγεί στο Reuters ο Κόνορ Κάμπελ αναλυτής της Spreadex. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση 0,60% και στη Μαδρίτη ο IBEX έχασε το 0,07% της αξίας του. Το ευρώ ανέκαμψε από το 1,0558 της Δευτέρας και κυμαινόταν γύρω από το 1,0620. Ανοδικές τάσεις κυριαρχούσαν στη Wall Street λίγο πριν από το κλείσιμο, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,55%, τον S&P 500 επίσης να ανεβαίνει κατά 0,56% και τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη 0,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή