Παυλόπουλος: «Στήριξη εργασιακών δικαιωμάτων»

Παυλόπουλος: «Στήριξη εργασιακών δικαιωμάτων»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο που διαδραμάτισε μεταπολεμικά το κοινωνικό κράτος στη δημιουργία του «όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος» και την ανάγκη να εξακολουθήσει να στηρίζεται και στην Ελλάδα, τόνισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «ενόψει και της μεγάλης ανεργίας που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε., οφείλουμε να στηρίξουμε τα εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον πρέπει να κατανοήσουμε στην Ευρώπη ότι οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Θεσμικού Κεκτημένου. Το οποίο είναι ανάγκη να σεβασθούμε και οφείλουμε να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο». Αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, είπε ότι η χώρα μας σέβεται τις υποχρεώσεις της και ζήτησε συμπαράσταση «ώστε η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα να στηριχθεί».

Ο κ. Σμιτ διαβεβαίωσε τον κ. Παυλόπουλο ότι οι Λουξεμβούργιοι αντιλαμβάνονται πλήρως «τις μεγάλες δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός». Ο κ. Σμιτ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε ευθέως στο «κίνδυνο διαίρεσης» που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ενώ προχώρησε και σε μια έμμεση, πλην σαφή, αναφορά στο Grexit. Είπε χαρακτηριστικά: «Διαπιστώσαμε δυστυχώς πρόσφατα ότι υπήρξε κίνδυνος διαχωρισμού της Ευρώπης, πράγμα το οποίο προσπαθήσαμε να αποφύγουμε εμείς από την αρχή και θέλω να πω σε όλους ότι, κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, η χώρα μου, το Λουξεμβούργο, έκανε τα πάντα και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να αποφύγουμε τη διαίρεση της Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή