270 μεγαλοοφειλέτες «γλίτωσαν» φόρους 188 εκατ. ευρώ

270 μεγαλοοφειλέτες «γλίτωσαν» φόρους 188 εκατ. ευρώ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 188 εκατ. ευρώ «γλίτωσαν» 270 μεγαλοοφειλέτες που επωφελήθηκαν τους ευνοϊκούς όρους της ρύθμισης των 100 δόσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, 270 φυσικά και νομικά πρόσωπα (39 και 231, αντιστοίχως) με ύψος οφειλών άνω του 1 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων. Συνολικά, το ύψος των οφειλών τους (πρόστιμα τελωνειακού κώδικα, Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, κ.λπ.), που εντάχθηκαν στη ρύθμιση από τους 270 μεγαλοοφειλέτες, ανέρχεται συνολικά σε 756,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό:

• τα 275,4 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές από άμεσους φόρους-εισόδημα,

• τα 41,3 εκατ. ευρώ είναι οφειλές από άμεσους φόρους και φόρους στην περιουσία,

• τα 187,3 εκατ. ευρώ είναι οφειλές από έμμεσους φόρους και ΦΠΑ,

• τα 33,7 εκατ. ευρώ είναι οφειλές από πρόστιμα του ΚΒΣ,

• τα 79,4 εκατ. ευρώ είναι λοιποί άμεσοι φόροι,

• τα 41,1 εκατ. ευρώ είναι λοιποί έμμεσοι φόροι,

• τα 97,9 εκατ. ευρώ είναι λοιπές μη φορολογικές οφειλές.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ζητούσε επίσης να ενημερωθεί για το ποσό πρόσθετων φόρων ή τελών, προστίμων εκπρόθεσμης ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης, προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής που διαγράφηκε ανά μεγαλοοφειλέτη. Το ποσό αυτό ανήλθε στα 188 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε ο κ. Αλεξιάδης. Επίσης, από τη ρύθμιση έχουν απενταχθεί 12 μεγαλοοφειλέτες, ενώ στη ρύθμιση έχει υπαχθεί μία οφειλή άνω του 1 εκατ. ευρώ, και συγκεκριμένα ποσού 2,1 εκατ. ευρώ, για την οποία επήλθε απώλεια καθώς καταβλήθηκε μόνο η πρώτη δόση από τις 100 της ρύθμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή