Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκοπεύει να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του στο Facebook

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκοπεύει να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του στο Facebook

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα  δωρίσουν το 99% των μετοχών του Facebook που έχουν υπό την κατοχή τους και η αξία τους υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια.

Η δωρεά έγινε μέσω ανοιχτού γράμματος στο νεογέννητο μωρό τους που ήρθε στη ζωή μόλις πριν μια εβδομάδα.

Ο κ. Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν είπαν ότι σχεδιάζουν έναν νέο οργανισμό υπό την ονομασία «Πρωτοβουλία Τσαν, Ζούκερμπεργκ» προκειμένου να διαχειριστεί τα χρήματα μέσω μιας ασυνήθιστης εταιρικής δομής.

Τα φιλανθρωπικά σχέδια του κ Ζούκερμπεργκ είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη της αύξησης του ενδιαφέροντος για την φιλανθρωπία στους νέους δισεκατομμυριούχους της Silicon Valley, οι οποίοι σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές μεγιστάνων που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό χώρο, εμφανίζονται πρόθυμοι να διαδώσουν τον πλούτο τους, ενώ είναι ακόμα νέοι. Ο κ Zuckerberg είναι 31 ετών, και η Δρ Τσαν είναι 30.

Φυσικά το ζευγάρι μπαίνει σε «αχαρτογράφητα νερά» με μια φιλανθρωπική κίνηση τόσο μεγάλης κλίμακας, αν και στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει και άλλες δωρεές, όχι όμως τόσο σημαντικές σε χρηματική αξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή