Επιδείνωση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων

Επιδείνωση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση παρουσίασαν και σήμερα οι τιμες των ελληνικων ομολόγων καθώς επανέρχονται οι φόβοι των ξένων επενδυτών ότι η Ελλάδα μπορεί να καθυστερήσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ενώ ήδη η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μεταφέρεται για τις 20 Ιανουαρίου 2016.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές που έχει σημερινή απόδοση στο 0,25%) έχει αναρριχηθεί στις 745 μονάδες βάσης όταν πρίν μία εβδομάδα βρισκόταν στις 678 μονάδες βάσης και στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας είχε ξεκινήσει από τις 688 μονάδες βάσης. Η τιμή του 10ετούς ελληνικού ομολόγου παρουσίασε σήμερα τιμή στα 73,00 λεπτά του ευρω και απόδοση στο 7,72%. Το 5ετές ομόλογο κατέγραψε σημερινή τιμή στα 92,00 λεπτά του ευρω και απόδοση στο 7,50%. Το 3ετές ελληνικό ομόλογο είχε σημερινή τιμή στα 94,20 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 7,30%.

Στα ευρωομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, το δεκαετές ιταλικό ομόλογο έχει απόδοση στο 1,41%, το γαλλικό δεκαετές ομόλογο καταγράφει απόδοση στο 0,81% και το ισπανικό δεκαετές ομολογο εχει απόδοση 1,48%. Επίσης η πορτογαλική δεκαετία έχει απόδοση 2,26% και η ιρλανδική δεκαετία εμφάνισε απόδοση 1,01%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή