Αβραμόπουλος: «Το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν θα σήμαινε την αρχή του τέλους της Ευρώπης»

Αβραμόπουλος: «Το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν θα σήμαινε την αρχή του τέλους της Ευρώπης»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν θα σήμαινε και την αρχή του τέλους της Ευρώπης» επισημαίνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος επίτροπος μεταναστευτικής πολιτικής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος κάλεσε τις χώρες να «σταματήσουν το παιχνίδι της αμοιβαίας επίρριψης ευθυνών». Οπως επισημαίνει άλλωστε «μπορούμε να κινηθούμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στην προσφυγική κρίση μόνο όταν όλοι αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτει πως «οι τοίχοι ή οι φράχτες που κάποιοι υψώνουν ξανά παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τελευταιών δεκαετιών για να αφήσουμε πίσω όσα μας έχουν χωρίσει, δεν θα σταθούν εμπόδιο σε ανθρώπους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές καταφύγιο».

Εξάλλου, όπως επισημαίνει «δεν είμαστε μια Ευρώπη-φρούριο αλλά έχουμε ηθική και νομική υποχρέωση να προσφέρουμε προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους».   Τέλος, προσθέτει πως «είναι αναγκαίος ο σεβασμός των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών στη πράξη, όπως αυτές αποτυπώνονται στο δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και στη Συνθήκη Σένγκεν.  Την οποία Συνθήκη κάποιοι αμφισβητούν, είτε άκριτα είτε με κρυφές σκέψεις».

Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή