Σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκαλείται το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων της συνεδρίασης είναι η στάση του δικηγορικού σώματος ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Στο νέο ΚΠολΔ που τίθεται σε ισχύ την 1-1-2016 αντιτίθεται σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας επισημαίνοντας ότι θίγει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα των πολιτών ενώ αντί της επιτάχυνσης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων και να επιβραδύνει σημαντικά την απονομή της Δικαιοσύνης.

Η Ολομέλεια θα ασχοληθεί επίσης με το θέμα του ασφαλιστικού και των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, οι οποίες οδηγούν σε κατάργηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του ΕΤΑΑ και σε υποβάθμιση του σημερινού, ήδη προβληματικού καθεστώτος των δικηγόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή