Ελληνικής καταγωγής ένας εκ των θυμάτων στο Σαν Μπερναντίνο

Ελληνικής καταγωγής ένας εκ των θυμάτων στο Σαν Μπερναντίνο

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικής καταγωγής ήταν ένας εκ των θυμάτων της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 17.

Ο Νικόλας Θαλασσινός, 52 ετών, υπήρξε συνάδελφος του δράστη της επίθεσης, Σαγέντ Ριζουάν Φαρούκ.  Η σύζυγος του Θαλασσινού, Τζένιφερ, είπε στους New York Times ότι δεν είχε ακούσει ποτέ τον άντρα της να μιλάει με άσχημα λόγια για τον Φαρούκ κατά το διάστημα που εργάζονταν μαζί.

Η κ. Θαλασσινού υποστήριξε ότι η ίδια και ο σύζυγός της πιστεύουν στον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό, μια πίστη που συνδυάζει στοιχεία από τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό και ότι ο σύζυγός της κάτω από τα ρούχα του φορούσε πάντα το παραδοσιακό κομποσχοίνι των Εβραίων. Του άρεσε να μιλάει για πολιτική και δεν ντρεπόταν ποτέ να εκφράσει την άποψή του και τα πιστεύω του.

«Ο σύζυγός μου μιλούσε ανοιχτά κατά του ISIS και όλων αυτών των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων», λέει η κ. Θαλασσινού, προσθέτοντας ότι «αν πίστευε ότι κάποιος από το περιβάλλον της εργασίας του ήταν σκληροπυρηνικός, θα το έλεγε».

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί μέσω Ίντερνετ και ήταν μαζί για 14 χρόνια. «Ο σύζυγός μου ήταν ευλαβής πιστός. Στην γραβάτα του φορούσε το Άστρο του Δαυίδ. Ήθελε να υπηρετεί τον Κύριο και να φέρει κι άλλους κοντά στον Κύριο», είπε η κα. Θαλασσινού.

Προχθές, όπως έκανε κάθε μέρα, ο Θαλασσινός την πήγε στη δουλειά της. Όμως αυτήν την Τετάρτη, ο σύζυγός της τη συνόδευσε μέχρι την τάξη του σχολείου όπου η Τζένιφερ διδάσκει μεταφέροντας κάποια σνακ.

«Οπότε πήρα άλλη μια αγκαλιά και ένα φιλί προτού να φύγει.Μένω απλά σε αυτό», κατέληξε η Τζένιφερ.

Μια φίλη του του θύματος, η 41 ετών Κ. Στίφενς, είπε ότι κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος με τον Θαλασσινό, τον άκουσε να διαφωνεί έντονα με τον Φαρούκ για το Ισραήλ.

«Δεν μπορώ να πω ότι φώναζε» λέει η κα Στίφενς. «Ακουσα τον Φαρούκ να λέει ότι το Ισραήλ δεν είναι η Γη των Εβραίων και ότι δεν θα έπρεπε οι Εβραίοι να ανήκουν σε αυτό». Πρόσθεσε δε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο για τον  Θαλασσινό να διαφωνεί για πολιτικά θέματα και θεώρησε ότι ήταν μια ακόμα έντονη ανταλλαγή απόψεων.

«Είχε μια εκπληκτική εργατική ηθική», δήλωσε παράλληλα ο φίλος του Εντ Μπεκ, η σύζυγος του οποίου ήταν κάποτε συνεργάτης με τον Θαλασσινό σε υπηρεσία του Νιού Τζέρσεϊ, προτού ο τελευταίος μετακομίσει, πριν από περίπου μια δεκαετία, στην Καλιφόρνια.

«Η δουλειά του επιθεωρητή για θέματα υγείας δεν είναι προφανώς και το πιο ελκυστικό επάγγελμα στον κόσμο. Εκείνος όμως ήταν παθιασμένος με αυτό. Ήθελε να βεβαιώνεται ότι οι άνθρωποι θα είναι ασφαλείς», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο Θαλασσινός έχει δύο ενήλικους γιους.

Πάντα εξάλλου ήταν πρόθυμος να προσφέρει ένα χέρι βοηθείας, θυμάται ο Μπεκ από τότε που μαζί με τη σύζυγό του έχτιζαν μια προσθήκη στο σπίτι τους και ο Θαλασσινός περνούσε συχνά από εκεί και τους βοηθούσε.

Τα τελευταία χρόνια ο φίλος του ανησυχούσε για το Ισραήλ, θυμάται επίσης ο Μπεκ, και, όπως προσθέτει, ήταν εξαιρετικά ειλικρινής όσον αφορά τις απόψεις του.

Σε μια από τις αναρτήσεις του στο Facebook, η οποία είχε γραφτεί μια ημέρα πριν από το μακελειό, ο Θαλασσινός αναφέρει ότι είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα σε σχέση με το Ισραήλ.

Μέχρι πέρυσι ο εκλιπών έγραφε με το όνομα "Noahide" στο συντηρητικό ιστολόγιο Big Dog, σύμφωνα με ανάρτηση του διαχειριστή του blog.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή