Ελληνικά μουσεία καλωσορίζουν το Wi-Fi

Ελληνικά μουσεία καλωσορίζουν το Wi-Fi

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα δημόσια μουσεία μας…εκσυγχρονίζονται! Υπολογίζουμε στην αύξηση εισιτηρίων, επισκεπτών και εσόδων, αλλά δεν έχουμε ούτε Wi-Fi. Στη Δήλο, μάλιστα, δεν πιάνει καλά καλά κινητό τηλέφωνο, όπως εύστοχα σχολίασε ο έφορος Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

Ευτυχώς θα γίνει η αρχή. Κι αυτό ύστερα από την χορηγία της COSMOTE. Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, 19 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε ψηφιακά προγράμματα ξενάγησης.

Πιλοτικά

Η αρχή, βέβαια, θα γίνει (μάλλον την άνοιξη) πιλοτικά σε τέσσερα απ’ αυτά: Ακρωτήρι της Θήρας, Δήλος, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

Πρόκειται για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και σύνδεσης με το Διαδίκτυο μέσω τεχνολογιών 3G/4G/Wi-Fi σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας.

Η πολιτιστική χορηγία της COSMOTE εγκρίθηκε από το ΚΑΣ, ενώ επιμέρους μελέτες θα ακολουθήσουν για κάθε έναν από τους χώρους οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα. Οπως: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Σούνιο, αρχαία Ολυμπία, Ακρόπολη της Λίνδου, Κνωσός, Δελφοί, Επίδαυρος, Ακρόπολη των Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Βασιλικοί Τάφοι των Αιγών, αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αρχαία Κόρινθος.

Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η Ακρόπολη, η οποία από τον περασμένο Aύγουστο διαθέτει Wi-Fi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή