Ποινική δίωξη κατά του Αλ. Μητρόπουλου

Ποινική δίωξη κατά του Αλ. Μητρόπουλου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος διώκεται ποινικά ο γνωστός δικηγόρος και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία της Αθήνας για φορολογική του υπόθεση που απασχολεί τις αρμόδιες αρχές εδώ και πολλά χρόνια.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, που χειρίστηκε τον σχετικό φάκελο μετά την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών ερευνών από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, ο οποίος και προ των εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε καλέσει ως ύποπτο για εξηγήσεις τον Αλ. Μητρόπουλο. Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν, όπως καταγγέλθηκε, ο Αλ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή, με τη φοροδιαφυγή να προσδιορίζεται, τότε, σε περίπου 400.000 ευρώ. Μετά τις προσαυξήσεις, το οφειλόμενο από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής ποσό διπλασιάστηκε.

Η υπόθεση κινήθηκε νομικά, όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον Αλ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης από κοινού. Από τον έλεγχο που διατάχθηκε και τις ενέργειες των φορολογικών και δικαστικών αρχών φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο Αλ. Μητρόπουλος από την πλευρά του έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί τα καταγγελλόμενα και έχει υποστηρίξει – και ενόψει των εκλογών, όταν εκλήθη σε εξηγήσεις– ότι διαθέτει στοιχεία τα οποία έχει προσκομίσει προς αντίκρουση των κατηγοριών περί φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Επίσης έχει επικαλεστεί προσφυγές του στη Διοικητική Δικαιοσύνη, που όμως δεν ευδοκίμησαν. Η αποκάλυψη μάλιστα της υπόθεσης στάθηκε η αιτία να αποκλειστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο τότε για «πολιτική του δίωξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή