Ενδιαφέρον από κορεατικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον από κορεατικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συνεπής εφαρμογή του νέου προγράμματος που συμφώνησε η Ελλάδα με τους εταίρους της μπορεί να αποκαταστήσει το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας, επιδρώντας καταλυτικά στη βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία». Αυτό επισήμανε χθες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Τάκης Αθανασόπουλος (φωτ.), ανοίγοντας τις εργασίες του Ελληνοκορεατικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.

Το συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού το ΙΟΕ και το Korea Trade – Investment Promotion Agency (KOTRA). Ο κ. Αθανασόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επιτυχημένο παράδειγμα της Κορέας στην αντιμετώπιση της κρίσης που έπληξε τη χώρα το 1997. Η Κορέα πέτυχε μέσα σε δύο χρόνια την επάνοδο της οικονομίας της σε ανοδική πορεία. Στον χαιρετισμό του ο δρ Ντουγιούνγκ Κιμ, πρόεδρος του KOTRA Europe σημείωσε ότι «η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί μια καλή ευκαιρία για τις κορεατικές εταιρείες να επενδύσουν σε στρατηγικούς τομείς στην Ελλάδα, βοηθώντας έτσι την ελληνική οικονομία να ξεπεράσει την κρίση». Πρόσθεσε ότι «παράλληλα οι κορεατικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε μία χώρα που βρίσκεται κοντά στην Ανατολική Ευρώπη, όπου σχεδιάζονται μεγάλα έργα υποδομών, αποτελώντας ταυτόχρονα την πύλη εισόδου για τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης». Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του δρος Ντ. Dongchul Cho από το Korean Development Institute, ο οποίος σημείωσε ότι «μια διευθέτηση χρέους προσφέρει κυρίως πίστωση χρόνου και μόνο μέσα από την αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική έξοδος από την κρίση». Στο συνέδριο μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας, ο πρέσβης της Κορέας στην Αθήνα Υ. Ahn, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Ν. Βέττας και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή