Το Λονδίνο θα ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη έως το 2030

Το Λονδίνο θα ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη έως το 2030

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λονδίνο πρόκειται να αναπτυχθεί πιο γρήγορα από τη Νέα Υόρκη στα επόμενα 15 χρόνια, καθώς η βρετανική πρωτεύουσα ωφελείται περισσότερο από την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας συμβούλων Oxford Economics. Η οικονομία του Λονδίνου θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 2,9% ανά έτος μέχρι και το 2030, ενώ της Νέας Υόρκης κατά 2,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ρίτσαρντ Χόλτ, το Λονδίνο είναι μία από τις πιο «ευέλικτες» πόλεις στον κόσμο όπου άλλοι τομείς αναπτύσσονται παράλληλα με τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Ωστόσο η Νέα Υόρκη θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση καταναλωτικών δαπανών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη εκτός του Λονδίνου στην πρώτη δεκάδα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων πόλεων της λίστας είναι το Παρίσι, το οποίο προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί κατά 1,7% ετησίως την ίδια περίοδο. Η Σανγκάη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με την οικονομία της να αναπτύσσεται κατά 5,2 % το χρόνο, δημιουργώντας μια σταδιακή μετατόπιση της οικονομικής εξουσίας προς τα ανατολικά.

Μέχρι το 2030 οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις θα μείνουν εκτός της λίστας με τις 50 πρώτες πόλεις βάσει του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και εννέα νέες πόλεις της Κίνας θα ενταχθούν στην λίστα, ανεβάζοντας την κινεζική συμμετοχή σε σύνολο 17 πόλεων. Οι μικρότερες πόλεις – όπως αυτές στην Αφρική και την Ινδία – πρόκειται να αναπτυχθούν ταχύτερα από τις μεγαλύτερες – όπως το Τόκιο έως το 2030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή