Προφητείες των ισλαμιστών για τελική μάχη με τη Δύση

Προφητείες των ισλαμιστών για τελική μάχη με τη Δύση

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Την ώρα που η Δύση αμφιταλαντεύεται για τη χρησιμότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης με πεζικό στη Μέση Ανατολή, με στόχο την αντιμετώπιση του «Ισλαμικού Κράτους», οι ισλαμιστές εμφανίζονται να επιθυμούν διακαώς μία τέτοια εξέλιξη.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι το «Ισλαμικό Κράτος» βασίζει την ιδεολογία του σε προφητικά κείμενα, που υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ θα νικήσει ύστερα από αποκαλυπτική μάχη με τους στρατούς της Δύσης.

Στη θεωρία αυτή αναφέρθηκε ακροθιγώς ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του την Κυριακή, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιδιώξουν μία «βιώσιμη νίκη», που θα περιλαμβάνει αεροπορικά πλήγματα και όχι την αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων.

Η προπαγάνδα του «Ι.Κ.» αφθονεί σε αναφορές αποκαλυπτικών προφητειών γύρω από την τελική μεγάλη μάχη, που θα θέσει τις βάσεις των Εσχάτων Ημερών.

Ειδικοί της τρομοκρατίας εκτιμούν ότι το μήνυμα αυτό έχει καταστεί ισχυρό όπλο στρατολόγησης για το «Ι.Κ.» που υπόσχεται στους μαχητές του την πραγμάτωση αρχαίων ισλαμικών προφητειών μέσω του πολέμου κατά της Δύσης.

Η συγκεκριμένη κορανική αναφορά περιγράφει τις μάχες στο Νταμπίκ και την Αλ Αμάκ, μικρές πόλεις στη σημερινή Συρία. Η αντίστροφη μέτρηση προς την Αποκάλυψη θα αρχίσει μόλις οι «Ρωμαίοι» –όρος στον οποίο οι ισλαμιστές έχουν συμπεριλάβει τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους– φθάσουν στην Νταμπίκ.

Οταν πέρυσι μαχητές του «Ι.Κ.» αποκεφάλισαν τον Αμερικανό όμηρο Πίτερ Κέισινγκ, φρόντισαν να το κάνουν στην Νταμπίκ. «Εδώ, στην Νταμπίκ, ενταφιάζουμε τον πρώτο Αμερικανό Σταυροφόρο, περιμένοντας με αγωνία την άφιξη των υπόλοιπων στρατών σας», είχε πει τότε ο δήμιος του Κέισινγκ.

«Νταμπίκ» ονομάζεται επίσης το μηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό του «Ισλαμικού Κράτους», κάθε τεύχος του οποίου υπογραμμίζει την έλευση της Μάχης της Αποκάλυψης.

«Αμάκ», στο μεταξύ, είναι το όνομα του ημιεπίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου των ισλαμιστών, το οποίο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι το ζευγάρι των δραστών της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας ήταν «υποστηρικτές» του «Ι.Κ.»

Ανεξάρτητα από τις πιθανότητες επιτυχίας μιας χερσαίας επέμβασης Δυτικών στρατών στη Συρία, βετεράνοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε το κύρος του «Ι.Κ.» λειτουργώντας ως επιβεβαίωση του προφητικού του οράματος.

«Οι προφητείες αυτές καθιστούν εκ προοιμίου ατελέσφορη κάθε χερσαία εισβολή Δυτικών στρατών στη Συρία. Οι ισλαμιστές θέλουν Δυτικό στρατό στο έδαφος της χώρας, καθώς το έχουν ήδη οραματισθεί. Για να διακόψεις τη δυναμική τους, πρέπει να διαψεύσεις τις προφητείες. Αυτό θα γίνει μόνο μέσω στρατιωτικής τους ήττας όχι από Δυτικό στρατό, αλλά από τοπική δύναμη», λέει ο καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού, Ζαν Πιέρ Φιλιού.

Αυτή υπήρξε μέχρι στιγμής η πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα, που συναντά όμως προβλήματα εξαιτίας της απουσίας αξιόπιστων στρατιωτικών δυνάμεων, ικανών να αντιμετωπίσουν το «Ισλαμικό Κράτος».

Μόνο οι Κούρδοι έχουν αποδειχθεί ικανοί να επιτελέσουν τον ρόλο αυτό, αν και η προθυμία τους αφορά μόνο στρατιωτικές επιχειρήσεις σε στενή λωρίδα γης της βόρειας Συρίας.

Τον περασμένο μήνα, η πόλη Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ έπεσε εύκολα στα χέρια των Κούρδων, ύστερα από 15 μήνες κτηνώδους κατοχής από το «Ισλαμικό Κράτος». Εκτοτε, όμως, οι κουρδικές δυνάμεις δεν έχουν προελάσει, με τους διοικητές τους να αρνούνται να προωθηθούν σε κατοικημένες από σουνίτες περιοχές του Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή