Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΑΝΕΛ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε​​υτυχώς υπάρχει ο κ. Πάνος Καμμένος, και «η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» έχει πλέον θέση για τη δίωξη του ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, επειδή ο τελευταίος έγραψε ένα βιβλίο για τη Μάχη της Κρήτης. Φυσικά, η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι μαύρη σαν καλιακούδα, αντάξια της πιο σκοταδιστικής Ακροδεξιάς: «Στα εθνικά θέματα χρειάζεται μια κοινή πολιτική, μια πολιτική η οποία δεν θα οδηγεί σε ακραίες πράξεις, όπως η επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα από το Ποτάμι, που αποφάσισε να στηρίξει τον Χάινς Ρίχτερ, καθηγητή της Προϊστορίας του Πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δικάζεται στο Ρέθυμνο και υποστήριξε ότι βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι μονάδες εισβολής, αλλά και οι άτακτοι Κρήτες που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους».

Φαιά η θέση του κ. Καμμένου, αλλά τουλάχιστον η κυβέρνηση έχει πει κάτι για τον Μεσαίωνα στο Πλημμελειοδικείο Κρήτης. Διότι από την Αριστερά της Προόδου δεν ακούγεται άχνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση· από τους βουλευτές του και τους «οργανικούς (τρομάρα μας!) διανοούμενούς του» δεν ακούσαμε τίποτε. Κάλεσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης τον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη να κάνει φροντιστήριο Ιστορίας στον συνεταίρο του κ. Καμμένο, αλλά μάλλον ο υπουργός είναι απασχολημένος να μετράει τα ακίνητά του και δεν προλαβαίνει ούτε μια δήλωση να κάνει. Ενα δημοσίευμα είχε για τη θλιβερή αυτή υπόθεση η «Αυγή» κι αυτό δανεικό· αναδημοσίευσε το εξαιρετικό άρθρο του κ. Μιχάλη Μητσού στον δικτυακό τόπο «amagi.gr».

Στις απαρχές της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομίζαμε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ αυταπατώνται ότι το τέρας του εθνικολαϊκισμού ξυπνάει και κοιμάται ανάλογα με τα νταούλια που αυτοί χτυπούν» («Ο πειρασμός του εθνικολαϊκισμού», Καθημερινή 15.2.2015). Τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα. Ο κ. Καμμένος βαράει τα νταούλια της παλαιάς κοπής εθνικοφροσύνης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χορεύουν στον ρυθμό του. Να θυμηθούμε τη συνέχιση των ακριβών στρατιωτικών παρελάσεων; Την κ. Ρένα Δούρου που συνδιοργάνωσε με τον ΥΕΘΑ πανηγυράκια στο Σύνταγμα, όταν στρατιώτες μοίραζαν πλαστικές σημαιούλες και οι κλαρινιτζήδες παιάνιζαν; Τον πρωθυπουργό με διάφορες στολές παραλλαγής σαν να είναι αρχηγός του Εθνικού Στρατού; Ολες οι αρχές της Πρώτης Φοράς κουρσεύτηκαν από τον ακροδεξιό συνεταίρο της, αποδεικνύοντας ότι η εξουσία είναι τα καλύτερο αναλγητικό για κάθε ευαισθησία.

Ευτυχώς λοιπόν απέμειναν οι συνήθεις ύποπτοι για να διασώσουν τις αξίες της ελευθερίας και την τιμή της χώρας, η οποία θα γίνει και πάλι περίγελως της οικουμένης με την πιθανή καταδίκη ενός ιστορικού για το έργο του. Το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που εξέδωσε ανακοίνωση «Οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές αφθονούν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βρίσκονται και πολιτικοί που για να “χαϊδέψουν αυτιά” καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας. Είναι καθήκον λοιπόν όλων εκείνων που υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου να πάψουν να σιωπούν». Διαμαρτυρήθηκαν οι καθηγητές κ. Κώστας Κωστής και Τάσος Γιαννίτσης και το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γιατί αν περιμέναμε από την κυβερνώσα Αριστερά, δεν θα βλέπαμε ούτε σ’ αυτόν τον τομέα προκοπή. Τα στελέχη της είναι πολύ απασχολημένα να μετρούν καταθέσεις, ακίνητα και πελατειακούς διορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή