Όταν τα κιλά στοχοποιούνται

Όταν τα κιλά στοχοποιούνται

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς να ένιωσε, άραγε, η γυναίκα που πήγαινε με το μετρό το πρωί στη δουλειά της και ξαφνικά κάποιος την αποκάλεσε χοντρή; Είχε ξυπνήσει με καλή διάθεση, είχε όρεξη για δουλειά, μόλις είχε αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο και σκεφτόταν τι δώρο να τους πάρει για τα Χριστούγεννα. Δεν σκεφτόταν τα κιλά της, όταν κάποιος την πλησίασε και της έδωσε μια κάρτα που έγραφε «Είσαι χοντρή».

Μια λονδρέζικη ομάδα ‘haters’ δημιούργησε κάρτες με σκοπό να τις δώσουν σε παχύσαρκους ανθρώπους που συναντούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να νιώσουν ντροπή για τα κιλά τους.

Η κάρτα γράφει: «Ο οργανισμός μας μισεί τους χοντρούς ανθρώπους. Είμαστε αντίθετοι με την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού ενώ ο μισός κόσμος πεινάει. Εναντιωνόμαστε στο δικαίωμα σου να χρησιμοποιείς τη δημόσια υπηρεσία υγείας για να θεραπεύσεις την εγωιστική απληστία σου. Και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι με αν έτρωγες λιγότερο θα ήσουν πιο αδύνατος, ευτυχισμένος και θα έβρισκες ένα σύντροφο που δεν είναι ανώμαλος ώστε να αγαπάει κάποιον παχουλό, ή έστω θα έβρισκες ένα σύντροφο. Επίσης εναντιωνόμαστε στη χρήση του όμορφου γουρουνιού ως προσβολή. Δεν είσαι γουρούνι. Είσαι ένας χοντρός, άσχημος άνθρωπος».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή