Διαπληκτισμοί και ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Διαπληκτισμοί και ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαπληκτισμοί και ένταση κυριάρχησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία διεξάγεται παρά την αποχή των δικηγόρων. Μετά από έκκληση της Προέδρου οι συνήγοροι που παρίστανται για λογαριασμό των θυμάτων αλλά και των κατηγορουμένων έλαβαν άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους όπου ανήκουν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου η οποία προσπαθεί να διεξαχθεί η δίκη σε συνθήκες ομαλότητας επέπληξε σήμερα για άλλη μιά φορά συνηγόρους για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους, σημειώνοντας πως "δεν είναι συμπεριφορά αυτή μεταξύ συναδέλφων", ενώ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την πορεία της δίκης, ανέφερε με νόημα" δύο χρόνια θα καθίσουμε εδώ μέσα".

Την ένταση πυροδότησαν ερωτήσεις προς την εξεταζόμενη μάρτυρα, Παναγιώτα Καραγιαννίδου, σχετικά με τη δομή και την ιεραρχία της ΧΑ, που προοκάλεσαν αντιδράσεις από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε δικηγόρους της πολιτικής αγωγής φωνάζοντας "δεν ντρέπεστε". Η Πρόεδρος του δικαστηρίου παρενέβη επιπλήττοντας τους συνηγόρους για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν και τις αντεγκλήσεις τους.

Η ένταση κλιμακώθηκε από τις συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα με αποτέλεσμα η δίκη να συνεχίζεται σε κλίμα τεταμένο και την Πρόεδρο να επιχειρεί να βάλει τάξη για να προχωρήσει η ακροαματική διαδικασία.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή