Αρση ασυλίας Ν. Μιχαλολιάκου

Αρση ασυλίας Ν. Μιχαλολιάκου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για ακόμα μία υπόθεση αποφάσισε χθες με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή. Ειδικότερα, για υπόθεση που αφορά παλαιότερη ομιλία του κ. Ν. Μιχαλολιάκου, η οποία κρίθηκε πως εμπεριείχε προτροπή σε άσκηση βίας κατά δημοσιογράφων, σε 203 παρόντες βουλευτές, υπέρ της άρσης ψήφισαν 195, ενώ καταγράφηκαν έξι αρνητικές ψήφοι και δύο «παρών».

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλοι οι βουλευτές της Χ.Α., οπότε οι οκτώ προαναφερθείσες περιπτώσεις προκάλεσαν εύλογα το ενδιαφέρον, με την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ. Βερναρδάκη να προκαλεί αρχικώς αίσθηση, καθώς ήταν εξ εκείνων που εμφανίστηκαν να τάσσονται κατά της άρσης ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου. «Η ψήφος μου δόθηκε εκ παραδρομής», ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του λίγη ώρα αργότερα, αποδίδοντας έτσι σε λάθος του τη συγκεκριμένη στάση του στην ψηφοφορία. Κατά ψήφισαν, επίσης, οι Κ. Κουκοδήμος (Ν.Δ.) και οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων Γ. Καρράς, Δ. Καβαδέλας, Μαρ. Γεωργιάδης και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Οι βουλευτές του κ. Β. Λεβέντη εμφανίστηκαν να αιτιολογούν την ψήφο τους, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στον αρχηγό της Χ.Α. σε μια δίκη να εκφράσει τις ακροδεξιές του απόψεις.

Στον αντίποδα, με ψήφους μόνο 21 υπέρ, 157 κατά και 25 «παρών», η Βουλή απέρριψε αίτημα για άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου για υπόθεση πολεοδομικών παραβάσεων στο κτίριο όπου στεγάζονται τα κομματικά γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή