Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Διάλεξη και συζήτηση του Ορχάν Παμούκ στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος «Κάτι παράξενο στον νου μου» (εκδ. Ωκεανίδα). Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (η διανομή ξεκινάει στις 5.30 μ.μ.). Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Πρεμιέρα στο θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου για το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο βίος του Γαλιλαίου» σε μουσική σύνθεση του Χανς Αϊσλερ. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210-33.05.074.

• Στο θέατρο «Ολύμπια» ξεκινούν οι παραστάσεις της Μποέμ του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία της Λίνα Βερτμίλερ. Στην παράσταση της Παρασκευής θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους στην τιμή των 5 ευρώ. Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Ακαδημίας 59-61, τηλ. 210-36.62.100.

• Βραδιά αφιερωμένη στην Εμιλι Ντίκινσον, ημέρα γέννησης της Αμερικανίδας ποιήτριας, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

• Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής «Σηματωρός» του Αντώνη Χουδαλάκη. Ωρα έναρξης των εγκαινίων στις 7.30 μ.μ. Εως τις 16/1/2016. Γλύκωνος 4, Δεξαμενή.

• Στον κινηματογράφο Αλκυονίδα προβάλλονται από σήμερα έως τις 16 του μήνα οι βραβευμένες ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Ωρα έναρξης 5 μ.μ. Ιουλιανού 42, τηλ. 210-88.15.402.

• Πάρτι για τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων στο Floral Cafe διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων.

• Το νέο μυθιστόρημα «Πέρα από τα παλιά ασήμια» (εκδ. Μεταίχμιο) της Μαίρης Κόντζογλου, τελευταίο μέρος της τριλογίας «Τα Παλιά ασήμια», παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

• Εγκαίνια της έκθεσης «Tapetum Lucidum» της Αντιγόνης Καββαθά στην αίθουσα τέχνης Εκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου. Διάρκεια έκθεσης έως τις 9/1/2016. Ωρα έναρξης των εγκαινίων στις 7.30 μ.μ. Βαλαωρίτου 9α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή