Υπατη Αρμοστεία για πρόσφυγες: 769.000 άτομα στην Ελλάδα από την αρχή του έτους

Υπατη Αρμοστεία για πρόσφυγες: 769.000 άτομα στην Ελλάδα από την αρχή του έτους

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την αρχή του έτους έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2015 ήρθαν στην Ελλάδα 769.000  πρόσφυγες – μετανάστες. Μάλιστα το 72% εξ αυτών προέρχονται από τις δέκα χώρες που η Υπατη Αρμοστεία έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των χωρών που «γεννούν» πρόσφυγες με πρώτη τη Συρία.

Την αναφορά αυτή έκανε η υπεύθυνη του τομέα προστασίας προσφύγων του γραφείου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Καλλιόπη Στεφανάκη, σε εκδήλωση στο Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα «η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

«Η προσφυγική κρίση ανέδειξε και μια ανθρωπιστική κρίση λόγω των συνθγηκών υποδοχής αυτών των ανθρώπων. Παράλλληλα, αναδείχτηκε και η ανεπάρκεια του συστήματος ασύλου της Ε.Ε. που πρέπει να λάβει υπόψη της την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί», τόνισε η κ. Στεφανάκη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα κ. Δανιήλ Εσδράς είπε ότι «στη Μεσόγειο φέτος είχαμε 3.680 θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Τα νούμερα είναι τρομακτικά και δεν θα μειωθούν. Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να έρχονται απλώς αν κλείσει η Ειδομένη θα έχουμε περισσότερους θανάτους γιατί θα αναζητήσουν άλλο δρόμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή