Ερντογάν: O Ερντογάν αποκλείει αποχώρηση από το Ιράκ

Ερντογάν: O Ερντογάν αποκλείει αποχώρηση από το Ιράκ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το βόρειο Ιράκ απέκλεισε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, λέγοντας ότι ο τουρκικός στρατός προσφέρει εγγυήσεις σταθερότητας στην περιοχή. Στις δηλώσεις του, ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση τριμερούς συνόδου στις 21 Δεκεμβρίου στη Βαγδάτη μεταξύ εκπροσώπων της ιρακινής, της αμερικανικής και της τουρκικής κυβέρνησης. Στο μεταξύ, συνάντηση μιάμιση ώρας, κεκλεισμένων των θυρών, είχε την Τετάρτη το βράδυ ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με τον ηγέτη του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.

Εξερχόμενος της σύσκεψης στο ανάκτορο Τσανκαγιά της Αγκυρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ αποσκοπεί αποκλειστικά στην προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή και στην ενίσχυση της εξουσίας της τοπικής κουρδικής κυβέρνησης στο Αρμπίλ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Μπαρζανί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την ευχή τους για μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της περιοχής. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ανακοίνωσε επίσης ότι ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλιόγλου επρόκειτο να μεταβούν χθες στη Βαγδάτη, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων της τουρκικής κυβέρνησης με την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης, η οποία είχε καταδικάσει την παρουσία της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στην επαρχία της Μοσούλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή