Αλ. Τσίπρας: Να είμαστε έτοιμοι για αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς

Αλ. Τσίπρας: Να είμαστε έτοιμοι για αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εγρήγορση κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης και του κόμματος ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, καθώς, όπως είπε, παραμένουν στο τραπέζι ακραίων κύκλων που θέλουν να προωθήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς.

Ταυτόχρονα, θέλοντας εκ των προτέρων να αποκρούσει πιθανή κριτική και ερωτήματα για στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και για υπαναχωρήσεις σε σχέση με πάγιες δεσμεύσεις, τόνισε ότι θα πρέπει «να είμαστε έτοιμοι για αναγκαίους, τακτικούς ελιγμούς, ώστε να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη για την αναδιανομή». Εθεσε, μάλιστα, το ερώτημα, αν θα ήταν καλύτερη «μια ηρωική έφοδος στον ουρανό ή μια μάχη βήμα – βήμα για να βγούμε στο ξέφωτο».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το τρίπτυχο διαπραγμάτευση – προσφυγική κρίση – περιφερειακή αστάθεια ως το πλαίσιο προκλήσεων εντός του οποίου πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα πετύχει πολλά και ως επόμενες προκλήσεις έθεσε τον «μεγάλο αγώνα» για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος «ώστε να διατηρήσει τη βιωσιμότητά του χωρίς νέα περικοπή συντάξεων».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην αντιπολίτευση «και ειδικά εκείνων των δυνάμεων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια του ασφαλιστικού» και πρόσθεσε ότι «δεν μας πειράζουν οι επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση, έχουμε σχέδιο με ταξικό πρόσημο και έχουμε στο πλάι μας την πλειοψηφία του λαού». Ως επόμενο βήμα της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έθεσε την προσπάθεια για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά μίλησε για κέντρα που διαρκώς επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και για εχθρικό μιντιακό περιβάλλον, για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα τους διαψεύσει. «Θα περάσουμε με επιτυχία τη δοκιμασία της πρώτης αξιολόγησης και θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στις αναγκαίες αλλαγές», τόνισε.

Ζήτησε από το κόμμα να αναβαθμίσει την πολιτική παρουσία του και να επιβεβαιώσει τον πολιτικό ρόλο του που, όπως τόνισε, δεν είναι ρόλος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. Ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε σε μια διαδικασία που θα επιτύχει τη διασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία, σε ένα συνέδριο – εργαστήρι πολιτικού διαλόγου και όχι κλειστών διεργασιών πελατειακών σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή