Αυτοτραυματισμός η «επίθεση» κατά του νηπιαγωγού

Αυτοτραυματισμός η «επίθεση» κατά του νηπιαγωγού

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Μύθευμα φαίνεται πως ήταν η επίθεση με κοπίδι και ψαλίδι, που ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε χθες νηπιαγωγός σε σχολείο του προαστίου Ομπερβιλιέ της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο νηπιαγωγός κατέθεσε στην αστυνομία ότι μαχαιρώθηκε από άνδρα που κατά τη διάρκεια της επίθεσης έκανε λόγο για το «Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εισαγγελίας, ο εκπαιδευτικός εφηύρε το περιστατικό αφού αυτοτραυματίσθηκε με το αιχμηρό αντικείμενο. Ο 45χρονος νηπιαγωγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το θύμα, ο δράστης είπε: «Είμαι από το "Ισλαμικό Κράτος", αυτή είναι μία προειδοποίηση». Η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση, καθώς στο σχολικό συγκρότημα του Ομπερβιλιέ μετέβη χθες η υπουργός Παιδείας Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Η πράξη αυτή είναι μεγάλης σημασίας, καθώς σημειώνεται σε σχολείο, που θα έπρεπε να αποτελεί καταφύγιο. Τα μέτρα ασφαλείας σε αυτό, καθώς και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής ενισχύθηκαν».

Το προπαγανδιστικό γαλλόφωνο περιοδικό του ISIS «Νταρ αλ Ισλάμ» ανέφερε, στο τεύχος του Νοεμβρίου, ότι οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί είναι εχθροί του Αλλάχ που «διδάσκουν τις αξίες του κοσμικού κράτους και βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο κατά της μουσουλμανικής οικογένειας», καλώντας σε θανάτωσή τους.

Στο μεταξύ, έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η γαλλική πρωτεύουσα δεν έχει βρει ακόμη τους συνηθισμένους εορταστικούς της ρυθμούς.

Μετά την αρχική καταβαράθρωση στις κρατήσεις ξενοδοχείων από το εξωτερικό, ο ξενοδοχειακός κλάδος δεν έχει ανακάμψει. «Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η καθυστέρηση της ανάκαμψης. Μέχρι στιγμής, το Plaza Athenee καταγράφει πληρότητα 30% για την Πρωτοχρονιά, έναντι 70% την ίδια εποχή πέρυσι», λέει ο διευθυντής του διάσημου παρισινού ξενοδοχείου, Φρανσουά Ντελάγι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή