Βανδαλισμοί στον Τειρεσία από «Ρουβίκωνα»

Βανδαλισμοί στον Τειρεσία από «Ρουβίκωνα»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση στα γραφεία της εταιρείας Τειρεσίας A.E. στο Μαρούσι πραγματοποίησαν χθες το πρωί αναρχικοί που μετέχουν στην ομάδα «Ρουβίκωνας».

Λίγο μετά τις 9 π.μ., δέκα μέλη της ομάδας εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας στον 4ο όροφο κτιρίου επί της οδού Αλαμάνας στο Μαρούσι. Με σφυριά και βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές στη γυάλινη είσοδο της εταιρείας και στις οθόνες περίπου 15 ηλεκτρονικών υπολογιστών που ήταν εγκατεστημένοι στον χώρο εξυπηρέτησης του κοινού.

Αρχικά, ως ύποπτα για συμμετοχή στον βανδαλισμό των γραφείων προσήχθησαν από αστυνομικούς επτά μέλη της αναρχικής ομάδας. Ανακρίθηκαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, και χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι σε βάρος των έξι σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές κ.ά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό σημειώθηκε στις 9.20 π.μ. και ενώ στα γραφεία υπήρχαν υπάλληλοι της εταιρείας. Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και μάσκες του σκι, ακινητοποίησαν την υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας security στην είσοδο του κτιρίου (χωρίς να χειροδικήσουν εναντίον της) και ανέβηκαν στον 4ο όροφο όπου λειτουργούν τα γραφεία της εταιρείας Τειρεσίας Α.Ε. Εκεί, δίχως να πουν το παραμικρό και χρησιμοποιώντας σφυριά που είχαν στην κατοχή τους, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτές. Μία από τις υπαλλήλους έχασε προσωρινά τις αισθήσεις της εξαιτίας του σοκ που υπέστη, χωρίς πάντως να αντιμετωπίσει τελικά κάποιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση διήρκεσε 5 με 7 λεπτά και οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με τη βοήθεια συνεργών τους που τους περίμεναν με μοτοσικλέτες στην είσοδο του κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών οι υπάλληλοι της εταιρείας ειδοποίησαν την Αμεσο Δράση με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να σπεύσει γρήγορα στο σημείο. Κατά τη διαφυγή τους προσήχθησαν επτά άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν και στο παρελθόν «ταυτοποιηθεί» ως μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Στην κατοχή τους βρέθηκαν σφυριά και βαριοπούλες.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας εξέφραζαν αισιοδοξία για ταυτοποίηση των δραστών χάρη στο υλικό από κάμερες που λειτουργούν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας αλλά και σε άλλα παρακείμενα κτίρια. Ωστόσο, πηγή από την εταιρεία διευκρίνισε στην «Κ» ότι μετά την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν εικόνα μόνο τις ώρες που τα γραφεία της εταιρείας σταματούν να λειτουργούν.

Κείμενο προκήρυξης που αναρτήθηκε χθες στο Athens Indymedia και φέρει την υπογραφή του «Ρουβίκωνα» αναφέρει ότι η εταιρεία Tειρεσίας Α.Ε. «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών» καθώς και ότι «πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους» από τη λειτουργία της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή