Δίκη Χ.Α: Οι συνθήκες δολοφονίας του Φύσσα στο «μικροσκόπιο»

Δίκη Χ.Α: Οι συνθήκες δολοφονίας του Φύσσα στο «μικροσκόπιο»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξονυχιστική έρευνα για τις συνθήκες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τις πιθανότητες που υπήρχαν, με την παρέμβαση της αστυνομίας να αποτραπεί, πραγματοποιεί κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης η Πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου υποβάλλοντας σωρεία ερωτήσεων στην εξεταζόμενη μάρτυρα αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η μάρτυρας Αγγελική Λεγάτου που βρέθηκε στην οδό Τσαλδάρη στο Κερατσίνι μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους της περιέγραψε όσα είδε και έζησε πριν ο Παύλος Φύσσας πέσει νεκρός.

«Φτάσαμε στο σημείο», κατέθεσε η αστυνομικός, «και είδαμε τέσσερα με πέντε άτομα να χτυπιούνται. Τραβήξαμε τον Φύσσα προς τα πίσω, γιατί ήταν ο πιο νευριασμένος, του είπαμε να ηρεμήσει. Μου λέει: «Εμένα ρε;» και σηκώνει τη μπλούζα του και είδαμε πως ήταν μαχαιρωμένος. Τον ρώτησα ποιος σε μαχαίρωσε; Μας έδειξε το Ρουπακιά που εκείνη την ώρα έφευγε προς το αυτοκίνητο του.

Ανοιγε την πόρτα να μπει μέσα. Είπα στους συναδέλφους μου πως αυτός είναι ο δράστης και εκείνο τον πλησιάσαν και τον κατέβασαν από το αμάξι. Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα ήταν «ήρεμος  κατά την αποχώρηση του, δεν έτρεχε» ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών που τον συνέλαβαν εκείνος απάντησε «γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου».

Η πρόεδρος της έδρας ρώτησε αρκετές φορές τη μάρτυρα, αν εκείνο το βράδυ η ίδια και οι συνάδελφοι της λειτούργησαν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις και τον όρκο τους, για να αποτρέψουν τη στυγερή δολοφονία. «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, ήμασταν τέσσερις απέναντι σε 50 άτομα», ήταν η απάντηση της αστυνομικού, η οποία περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

– Πρόεδρος: Πως αυτό που έγινε θα μπορούσε να αποτραπεί;

– Μάρτυρας: Εμάς το σήμα μας ήταν για άλλο σκοπό. Μας είπαν για 50 άτομα που θα πήγαιναν στο Κοράλλι. Ήμασταν 8 άτομα και ήταν 50. Καλέσαμε ενισχύσεις. Ήρθαν τα παιδιά μετά από πέντε λεπτά.

– Πρόεδρος: Άλλο τρόπο είχατε για να δράσετε; Θεωρείται ότι αυτό οφείλατε να κάνετε;

– Μάρτυρας:Δεν είμαστε εκπαιδευμένοι για αυτό.

– Πρόεδρος:Κάποιος έκανε λάθος πάντως. Ή αυτός που έκανε τη διαβίβαση ή εσείς.

– Μάρτυρας: Έπρεπε να στείλουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ, τα ΜΑΤ….Δεν είμαστε εκπαιδεύμενοι για αυτό.

– Πρόεδρος: Άλλο τρόπο δεν είχατε;

– Μάρτυρας:Πιστεύω, ότι κάναμε αυτό που μπορούσαμε, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Είμασταν  4 άτομα και αυτοί 50. Κάναμε ό,τι καλύτερο.

– Πρόεδρος: Πως το εννοείται το καλύτερο; Χάνει ένας άνθρωπος τη ζωή του και καμία σύλληψή δεν είχε γίνει από αυτούς που τρέχουν;

– Μάρτυρας: Θα μπορούσε να μην έχει συλληφθεί ο κατηγορούμενος.

– Πρόεδρος: Θεωρείται ότι λειτουργήσατε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις σας και τον όρκο σας;

– Μάρτυρας: Φυσικά.

– Πρόεδρος:  Γιατί δεν πυροβολήσατε στον αέρα;

– Μάρτυρας: Υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αλλά υπήρχε αρκετός κόσμος και εγώ δεν θα το έκανα.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με περίπου καθυστέρηση δυο ωρών καθώς και πάλι άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο ο Γ. Ρουμπέκας, συνήγορος του Γ.Ρουπακιά.

Τελικά, αποφασίστηκε ότι θα διοριστεί και δεύτερος συνήγορος για την υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή