Δάνειο ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα στο Ιράκ

Δάνειο ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα στο Ιράκ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δάνειο ύψους 1.1 δισ. ευρώ δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα στο Ιράκ προκειμένου να καλύψει η χώρα τα κέρδη που χάνει εξαιτίας του Ισλαμικού Κράτους, αφού η οργάνωση έχει καταφέρει να εκμεταλλεύεται προς συμφέρον της τμήμα της παραγωγής του πετρελαίου της χώρας.

Το δάνειο στήριξης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθεί σε μία δόση και θα είναι διαθέσιμο στο Ιράκ πριν το τέλος του χρόνου, είπε ο Φερίντ Μπελχάτζ, ανώτατος αξιωματούχος στα περιφερειακά προγράμματα ο οποίος ευθύνεται για θέματα του Ιράκ.

«Αυτός ο διπλός κλυδωνισμός, της συγκεκριμένης συγκυρίας, απειλούν τη σταθερότητα της χώρας», είπε στο Ρόιτερς σε τηλεφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι ήταν ζωτικής σημασίας να μην κυλίσει το Ιράκ σε βαθύτερη κρίση.

«Εάν το Ιράκ κυλίσει σε χάος, αυτό θα σημάνει ακόμα πιό χαοτική Μέση Ανατολή. Στην παρούσα συγκυρία, κανένας δεν το θέλει αυτό. Έχουμε αρκετό χάος τριγύρω», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή