ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική πτώση ποσοστών για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: δημοσκόπηση

Σημαντική πτώση καταγράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της «Εφ.Συν.».

Συγκεκριμένα, το ποσοστό που προτίθεται να ψηφίσει το κόμμα που κυβερνά μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. από το 35,54 των εκλογών του Σεπτεμβρίου, έφτασε στο 20% τον Δεκέμβριο.

Σημαντική πτώση διαφράφεται και στη Νέα Δημοκρατία, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 28,03%, έφτασε στο 19%. Πάντως, η Ν.Δ. μείωσε την «ψαλίδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον η διαφορά τους είναι ελάχιστη, στη μια ποσοσιταία μονάδα. Παραμένει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, αφού συγκέντρωσε το 6,5% της προτίμησης των ψηφοφόρων, έναντι του 6,95 που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Μικρή άνοδο σημειώνει το ΚΚΕ, αφού από το 5,59% των εκλογών έφτασε στο 6%, ενώ πτώση διαγράφεται και στο ΠΑΣΟΚ (4% έναντι του 6,27%), το Ποτάμι (2,5% έναντι του 3,67%), τους ΑΝ.ΕΛ. (2% έναντι του 3,7%) και την Ενωση Κεντρώων (3% έναντι του 3,40%). Τέλος το 30,1% των ερωτηθέντων απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ