Αυτοψία στις Σκουριές με εντολή Σκουρλέτη

Αυτοψία στις Σκουριές με εντολή Σκουρλέτη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοψία στην περιοχή εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποιούν από την Πέμπτη (17/12/2015) οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και στελέχη του ΥΠΕΚΑ, κατ' εντολή του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έκανε το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, περί σοβαρών παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου (ΑΕΠΟ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, το Παρατηρητήριο υποστήριξε τις καταγγελίες του στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό.

«Προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες,  συγκροτήθηκε  ειδικό μικτό κλιμάκιο ελέγχου από στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Ο έλεγχος,  που ξεκίνησε την αμέσως επόμενη ημέρα από την υποβολή των καταγγελιών, ολοκληρώνεται σήμερα.  Μετά την επεξεργασία των ευρημάτων θα υπάρξει  ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή