Σήμερα η ανακοίνωση του επενδυτή για τη Eurolife

Σήμερα η ανακοίνωση του επενδυτή για τη Eurolife

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία προσφορά, αλλά… καλή κατατέθηκε, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, για την εξαγορά του 80% του ομίλου της Eurolife ERB στη διαγωνιστική διαδικασία που έληξε χθες. Το όνομα του επενδυτικού φορέα που κατέθεσε προσφορά αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και, παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον προήλθε τελικώς από έναν και μόνον επενδυτή, από την πλευρά του ομίλου εκφράζεται ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού.

Στο διερευνητικό στάδιο ενδιαφέρον για την εξαγορά του ασφαλιστικού ομίλου, η αποτίμηση του οποίου φθάνει τα 350 εκατ. ευρώ, είχαν εκδηλώσει ο κινεζικός χρηματοοικονομικός όμιλος Fosun, αλλά και τα επενδυτικά κεφάλαια Fairfax και Apollo. Η πώληση έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει, εκτός από την εξαγορά του 80% της Eurolife ERB Insurance Group, και τη σύναψη συνεργασίας με την τράπεζα για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων και την ανάπτυξη του bancassurance.

H Eurolife ERB Insurance Group είναι εταιρεία holding, που ανήκει κατά 100% στη Eurobank και η οποία, εκτός από το 100% των τριών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, ελέγχει και τις δύο ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στη Ρουμανία. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στη χώρα, που έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό μοντέλο πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων τόσο μέσα από το τραπεζικό όσο και μέσα από το ασφαλιστικό δίκτυο.

Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2015, η κερδοφορία (πριν από φόρους) της εταιρείας ζωής στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στα 15,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η κερδοφορία της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων. Το ίδιο διάστημα τα μεικτά ασφάλιστρα του κλάδου ζωής ανήλθαν στα 156 εκατ. ευρώ και του κλάδου γενικών ασφαλίσεων στα 26 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή