Διχασμένο το στρατόπεδο του Απ. Τζιτζικώστα

Διχασμένο το στρατόπεδο του Απ. Τζιτζικώστα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η βραδινή σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου συνεδρίαζαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας κι ένας κύκλος στενών συνεργατών και βουλευτών (μεταξύ άλλων, οι Μ. Βορίδης, Αννα Ασημακοπούλου, Ανδρ. Κατσανιώτης, Σ. Κεδίκογλου, Ν. Μηταράκης), κατέληξε χωρίς διά ταύτα ως προς τη συνέχεια της «γαλάζιας» μάχης.

Αρκετοί εκ των παριστάμενων βουλευτών, όπως ενδεικτικά οι Μ. Βορίδης και Αννα Ασημακοπούλου –οι οποίοι και είναι έτοιμοι να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη– τάχθηκαν υπέρ της στήριξης του δεύτερου της πρώτης Κυριακής. Στον αντίποδα, υπήρξαν και εισηγήσεις από συνεργάτες του αλλά και βουλευτές (π.χ. ο Ανδρ. Κατσανιώτης) υπέρ της διατύπωσης ενωτικού-παραταξιακού λόγου, χωρίς να παίρνει θέση υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.

Αν και το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του είναι πιο κοντά σε όσα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, ο 37χρονος περιφερειάρχης εμφανίζεται να προκρίνει την ψήφο κατά συνείδηση. Βασικό ρόλο σε αυτή του την επιλογή, εφόσον είναι και η οριστική, μοιάζει να διαδραματίζουν τρεις παράμετροι και συγκεκριμένα ότι: • Ο κ. Μητσοτάκης, παρά τη δυναμική του και τους νέους όρους της μάχης, ξεκινά από θέση αουτσάιντερ. • Ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας έχει έναν βασικό ρόλο να επιτελέσει μέχρι και τα τέλη του 2019 ως περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω του οποίου μπορεί να οικοδομήσει στη θετική αλλά και την αρνητική εμπειρία της προεκλογικής μάχης. Σε αυτή την περιφέρεια είναι ισχυρή, όπως αποτυπώθηκε και στις κάλπες, η παρουσία του καραμανλικού στοιχείου, συνεπώς συνιστά ρίσκο μία ακόμη μετωπική αντιπαράθεση. Χθες, ο ίδιος μέσω Διαδικτύου ευχαρίστησε τους πολίτες για την πρώτη θέση σε Μακεδονία και Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, «παρά τις αντιξοότητες», σχόλιο που ερμηνεύτηκε ως αιχμή για την παρέμβαση των καραμανλικών υπέρ Μεϊμαράκη, παραμένει ωστόσο αμφίβολο εάν θα προχωρήσει περαιτέρω. • Είναι άγνωστος ο βαθμός «συμμόρφωσης» όχι μόνον των ψηφοφόρων, αλλά και των συνεργατώνπαραγόντων της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα με την όποια «γραμμή» δοθεί. Ηδη, κατά πληροφορίες, κάποιοι εκ των στελεχών που βρέθηκαν δίπλα του κινούνται μεταξύ των υποψηφίων που συνεχίζουν.

Ο περιφερειάρχης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να λάβει θέση μετά και την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή