Ρίχνει τους τόνους η τσεχική κυβέρνηση

Ρίχνει τους τόνους η τσεχική κυβέρνηση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κινήσεις μείωσης της έντασης ανάμεσα στην Αθήνα και στην Πράγα προχωρά η τσεχική κυβέρνηση, έπειτα από την προχθεσινή απόφαση του κ. Ν. Κοτζιά για ανάκληση του Ελληνα πρέσβη. Ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τσέχο ομόλογό του Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ, ο οποίος και εξέφρασε τη λύπη του για τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Μίλος Ζέμαν, προέδρου της κεντροευρωπαϊκής χώρας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Κοτζιά να επισκεφθεί την Πράγα και υποσχέθηκε να ανταποδώσει άμεσα.

Ο κ. Ζαοράλεκ είπε επίσης στον κ. Κοτζιά ότι όσα ακούστηκαν από τον κ. Ζέμαν δεν εκφράζουν την κυβέρνηση της Τσεχίας, που θεωρεί πως η Ελλάδα δεν ευθύνεται για την οικονομική και την προσφυγική κρίση. Ο κ. Ζαοράλεκ ζήτησε από τον κ. Κοτζιά την επιστροφή του πρέσβη της Ελλάδας Π. Σαρρή στην Πράγα. Επικριτικός προς τον πρόεδρο της Τσεχίας ήταν χθες και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόχουσλαβ Σομπότκα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο κ. Ζέμαν δεν μπορεί να κρίνει ποιος πρέπει να είναι και ποιος όχι στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σομπότκα χαρακτήρισε, επίσης, περιττή την κίνηση της Ελλάδας να αποσύρει τον πρέσβη της, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν είμαι υπέρ του να κλοτσάμε τον πλέον αδύναμο. Η Ελλάδα ήταν το “αγαπημένο μαύρο πρόβατο” στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, τώρα είναι το “αγαπημένο μαύρο πρόβατο” στην περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή