Νταβούτογλου: Ονειδος και προδοσία οι δηλώσεις Ντεμιρτάς

Νταβούτογλου: Ονειδος και προδοσία οι δηλώσεις Ντεμιρτάς

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όνειδο και προδοσία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την κριτική που άσκησε ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο επικεφαλής του τέταρτου κόμματος της Τουρκίας βρέθηκε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Μάλιστα σε δηλώσεις του τάχθηκε σαφώς στο πλευρό της Ρωσίας αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

«Ασκήσαμε κριτική στις ενέργειες της κυβέρνησης από τη στιγμή που κατερρίφθη το ρωσικό αεροπλάνο», δήλωσε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. «Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, τονίσαμε, ως κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα μας, ότι δεν υποστηρίζουμε ενέργειες που οδηγούν σε επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία», προσέθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή