Η «Διεθνής» και τα ρουσφέτια

Η «Διεθνής» και τα ρουσφέτια

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ​​αρχηγός του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, κατανόησε κάτι που δεν εννοούν να χωνέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κατάλαβα ότι με τη “Διεθνή” δεν αλλάζει μια χώρα», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του. Ηταν, όμως, αργά για το κόμμα του. Η οργή των πολιτών για τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρία για τη νέα Αριστερά. Το Podemos έλαμψε σαν πυροτέχνημα στο αποκορύφωμα της κρίσης κι άρχισε να σβήνει, μόλις ο κόσμος άρχισε να ακούει αυτά που ακούμε κι εμείς από την παλαβή Αριστερά.

Δεν ξέρουμε αν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει τον χρόνο ή τη δύναμη να μεταμορφώσει το Podemos σε δημιουργική Αριστερά, αυτή που χρειάζονται η Ισπανία και η Ευρώπη. Για τους δικούς μας «ριζοσπάστες» μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα. Και αυτό, διότι από το υβρίδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφυγαν οι ιδεοληπτικοί και κυριάρχησαν οι ανίκανοι και οι ρουσφετολόγοι. Αυτοί που, όπως θα έλεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, παίρνουν την αλήθεια των νέων παιδιών και την κάνουν λιώμα, απ’ το πόδι τούς τραβούν βαθιά μέσα στο χώμα.

Η κυβέρνηση παίρνει τα χειρότερα των δύο κόσμων και τα κάνει πολιτική πρακτική. Από τη μια μεριά υπάρχει ακατάσχετη ανορθολογική ρητορεία και από την άλλη, απίστευτος παλαιοκομματισμός· χειρότερος από εκείνον που γνωρίσαμε στα χρόνια του δικομματισμού. Τα στελέχη τραγουδούν τη «Διεθνή» και κάνουν ρουσφέτια. Τόσο πολλά, που οι παλιοί παλαιοκομματικοί θα ντρέπονταν ακόμη και να τα προτείνουν.

Διώχνουν τους άξιους από κάθε γωνιά του κράτους για να προσλάβουν την αυλή και την οικογένειά τους.

Γράφει σχετικά η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου: «Απονέμεται στον Ελληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Δαφέρμο στις ΗΠΑ το βραβείο Norbert Wiener για το έργο του στις μερικές διαφορικές εξισώσεις… Ο Σταμάτης Κριμιζής, από τους κορυφαίους αστροφυσικούς της NASA, τιμήθηκε με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος των ΗΠΑ… Το καλοκαίρι του 2014 ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Χρούσος (από τους κορυφαίους παγκοσμίως πλέον αναφερόμενους 250 επιστήμονες) τιμήθηκε με την ύψιστη διεθνώς διάκριση στον κλάδο της Ενδοκρινολογίας! Μένω σε αυτές τις τρεις πιο πρόσφατες διακρίσεις Ελλήνων επιστημόνων ως ελάχιστο δείγμα του ανθρώπινου κεφαλαίου που διαθέτει η Ελλάδα. Ανθρώπων με τεράστιο επιστημονικό έργο, κύρος και σεβασμό παγκοσμίως. Μένω και για έναν ακόμη λόγο. Οι άνθρωποι αυτοί μαζί με άλλους 8 εξίσου σημαντικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 2010, ανταποκρίθηκαν τότε στην πρόσκλησή μου ως υπουργού Παιδείας να συγκροτήσουν το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ)» («Ηρθαν, είδαν, … φύγαν», «Εθνος» 19.12.2015).

Αντ’ αυτών η πρώτη φορά προκρίνει τα ρουσφέτια της. Διώχνει τους άξιους από παντού για να τακτοποιήσει κουμπάρους, συζύγους, συντρόφους από τραπέζης και κλίνης, αφισοκολλητές…

Επιπλέον, η κυβέρνηση διπλασιάζει τους μετακλητούς υπαλλήλους. Μοιράζει επιδόματα και αυξήσεις 150 εκατ. για να κάνει τους δημοσίους υπαλλήλους πελάτες της. Ξηλώνει τη Δι@ύγεια κ.λπ.

Η χώρα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οπισθοδρομεί όχι για λόγους ιδεοληψίας, αλλά λόγω των πρακτικών που την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτα που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της πρώτης φοράς, είναι ο παλαιοκομματισμός και τα ρουσφέτια. Με μία διαφορά: πρώτη φορά τα ρουσφέτια είναι τόσο πολλά και τα κυβερνητικά στελέχη δεν νοιάζονται καν για τα προσχήματα. Πιθανώς νομίζουν ότι η «Διεθνής» θα καλύπτει τα πάντα, για πάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή