Μαίρη Κατράντζου: Νέο αστέρι στη διεθνή μόδα

Μαίρη Κατράντζου: Νέο αστέρι στη διεθνή μόδα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή έγινε τον Μάρτιο, με το βραβείο BFC Vogue Designer Fashion Fund από το British Fashion Council, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί τη βρετανική μόδα και διοργανώνει την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Ακολούθησαν τα Glamour awards for Fashion designer (τον Ιούνιο) και Breakthrough Designer Woman of the Year από το Harper’s Bazaar (στις αρχές Νοεμβρίου). Επόμενη μεγάλη διάκριση στις 25 Νοεμβρίου, στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας. Η ηθοποιός και μοντέλο Elisa Sednaoui ανακοίνωσε τη νικήτρια στην κατηγορία New Establishment Designer of the Year -βραβείο που απονέμεται στα «brands του μέλλοντος»- και η Μαίρη Κατράντζου, ντυμένη, ως συνήθως, στα μαύρα, παρέλαβε το βραβείο ευχαριστώντας την οικογένειά της (όπως διευκρίνισε, τους γονείς, τους συνεργάτες της και την οικογένεια της βρετανικής μόδας στην οποία είναι περήφανη που ανήκει).

H σχέση της γεννημένης στην Αθήνα (το 1983) Μαίρης με τη μόδα έχει βαθιές ρίζες. Ο πατέρας της εργαζόταν στο σχεδιασμό υφασμάτων, η μητέρα της έκανε καριέρα στην εσωτερική διακόσμηση και ο παππούς της, Νίκος, ήταν ο ιδρυτής των καταστημάτων αθλητικών ειδών Κατράντζος. Η ίδια σπούδασε αρχιτεκτονική στη Νέα Υόρκη και συνέχισε στο Λονδίνο, ρίχνοντας βάρος στο σχεδιασμό υφασμάτων και στη συνέχεια στη γυναικεία μόδα – σύμφωνα με το βιογραφικό στην ιστοσελίδα της, μελέτησε πώς τα prints μπορούν να αλλάξουν τη γυναικεία σιλουέτα.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, μεταξύ άλλων, εργάστηκε πλάι στην άλλη επιτυχημένη και αναγνωρισμένη στο χώρο της μόδας Ελληνίδα, τη Σοφία Κοκοσαλάκη. Σήμερα, παράλληλα με το δικό της brand, συνεργάζεται με διεθνείς εταιρείες, όπως η αλυσίδα Τopshop, ο γαλλικός οίκος Longchamps και η Adidas. Δημιουργίες της πωλούνται σε περισσότερα από 200 καταστήματα. Και χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των διασημοτήτων.

Πρώτη διδάξασα η Κίρα Νάιτλι το 2011. Ακολούθησαν το 2014 η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ και η Ριάνα. Το 2015 ξεκίνησε πολύ καλά, και σε αυτό το επίπεδο, για την Ελληνίδα σχεδιάστρια. Η δίχρωμη τουαλέτα της που φόρεσε η Κέρι Γουάσινγκτον στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών σχολιάστηκε θετικά από τα διεθνή Μέσα. Στο «πελατολόγιό» της συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Η Μισέλ Ομπάμα έκανε δύο επίσημες εμφανίσεις φορώντας δημιουργίες της: τον Ιούνιο στο Λονδίνο και τον Νοέμβριο στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή