Τένις χωρίς μετρητά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι ύστερα ήρθαν τα capital controls… Οταν πριν από ένα χρόνο ο Δημήτρης Φιλίππου και ο Αποστόλης Τριάντης έπαιρναν το ρίσκο να «απαγορεύσουν» τα μετρητά στην επιχείρησή τους, την ακαδημία Tennis Square στο Μαρούσι, δεν γνώριζαν φυσικά τι θα συνέβαινε στη χώρα το καλοκαίρι. Τελικά οι εξελίξεις, που επέβαλαν αιφνιδιαστικά την εξοικείωσή μας με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, δικαίωσαν το εγχείρημά τους.

Προπονητές τένις και οι δύο, με τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στο τερέν, έβρισκαν τις συνεχείς επισκέψεις στις τράπεζες για λογαριασμούς και μισθοδοσία χάσιμο χρόνου. Το ίδιο και το… κλείσιμο ταμείου αργά το βράδυ. Τελικά η MasterCard τους έδωσε τη λύση, αναλαμβάνοντας να μετατρέψει την ακαδημία τους στην πρώτη cashless ελληνική επιχείρηση στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Cashless Pioneers. Στην αρχή, οι πελάτες αιφνιδιάστηκαν. Ξαφνικά καλούνταν να πληρώνουν όχι μόνο τον δάσκαλό τους μέσα στο γήπεδο με τη χρήση POS, αλλά ακόμη και το μπουκαλάκι το νερό από το μπαρ με την κάρτα τους – πιστωτική ή χρεωστική. Ομως σταδιακά όχι μόνο εξοικειώθηκαν, αλλά και διαπίστωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν μεγαλύτερο έλεγχο του πορτοφολιού τους, ενώ ενισχύουν την κοινή προσπάθεια για εξάλειψη της φοροδιαφυγής και διαφάνεια στις συναλλαγές. Ως γνωστόν, άλλωστε, η κατακόρυφη αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη χώρα, λόγω των capital controls, οδήγησε και στην αύξηση των δημόσιων εσόδων.

Η δημοσιοποίηση του εγχειρήματος τον περασμένο Οκτώβριο προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών εμπόρων που επικοινωνούν με τη MasterCard ζητώντας πληροφορίες για ενδεχόμενη μετατροπή και της δικής τους επιχείρησης σε χώρο «ελεύθερο από μετρητά». Οπως φαίνεται, για πολλούς η διατήρηση ταμείου αποτελεί περιττό άγχος και το μέτρημα στο κλείσιμο καθαρός μπελάς. «Αφήστε που τα χρήματα αποτελούν και εστία μικροβίων», όπως λένε και οι δύο προπονητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή