Yoleni’s: Online μπακάλικο που «πουλάει» Ελλάδα

Yoleni’s: Online μπακάλικο που «πουλάει» Ελλάδα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξτρα παρθένα και αρωματικά ελαιόλαδα, μέλι, ελιές, τουρσί, τρούφες, σαλιγκάρια, μανιτάρια, τραχανάς, όσπρια, σούπες, σάλτσες, αλλαντικά, αλίπαστα, τυριά, παστέλια, σοκολάτες, μαρμελάδες, λουκούμια, αφεψήματα, μυρωδικά, μπαχαρικά, κρασί. Στο διαδικτυακό κατάστημα Yoleni’s -που πήρε το όνομά του από την κόρη ενός εκ των ιδρυτών, την 4χρονη Γιωλένη- περισσότερα από 1.500 προϊόντα περιμένουν υπομονετικά στα ράφια, στη συσκευασία, στα ευπαρουσίαστα καλάθια δώρου να ταξιδέψουν σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, σε περισσότερες από 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Το Yoleni’s θέλουμε να είναι ένας πυλώνας εξαγωγών παραδοσιακών ελληνικών τροφίμων σε όλο τον κόσμο», μας μεταφέρει το όραμα της ομάδας πίσω από την εταιρεία ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Γιάννης Γεωργιάδης. Αυτήν τη στιγμή το πελατολόγιό τους αριθμεί περισσότερους από 7.000 πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη -60% και 40% αντίστοιχα- οι οποίοι λαμβάνουν το πακέτο ή το καλάθι της Yoleni’s εντός 16 έως 36 ωρών. Δυναμική παρουσία δίνουν και οι εταιρικοί πελάτες, που παραγγέλνουν χονδρική ή κάνουν μαζική παραγγελία σε καλάθια για δώρα. Τα προϊόντα τους τούς έχουν εμπιστευθεί περισσότεροι από 130 παραγωγοί.

Στο site της εταιρείας, www.yolenis.com, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα προϊόντα, να πάρουν πληροφορίες για την περιοχή παραγωγής τους και να μάθουν την ιστορία του παραγωγού πριν τα προσθέσουν στο καλάθι αγορών και προχωρήσουν στην παραγγελία. «Θέλουμε η όλη διαδικασία για τον επισκέπτη και υποψήφιο ή υπάρχοντα πελάτη να είναι μια εμπειρία. Επίσης, θέλουμε να αντιληφθεί ότι λειτουργούμε σαν οικογένεια, θέλουμε να αποπνέουμε παράδοση και ελληνικότητα, να εμπνεύσουμε το κοινό να μας εμπιστευθεί». Η αίσθηση της οικογένειας είναι διάχυτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου 15 εργαζόμενοι διεκπεραιώνουν παραγγελίες, στελεχώνουν το λογιστήριο, το μάρκετινγκ, τη διανομή, τη διοίκηση.

Στο εξωτερικό, ιδιαίτερα «πολυσύχναστο» είναι το Yoleni’s στη Βρετανία -κυρίως στο Λονδίνο- και σε Γερμανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, ενώ τα δημοφιλέστερα προϊόντα είναι το λάδι, τα ζυμαρικά, το μέλι και τα προϊόντα ψυγείου, δηλαδή αλλαντικά, αλίπαστα, τυροκομικά.

Τον Ιούνιο του 2015 η ομάδα του Yoleni’s είχε τη χαρά να παραλάβει το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και να δει το «άνοιγμά» της στην αγορά της Αμερικής να γίνεται δεκτό με θέρμη από τους λάτρεις των ελληνικών προϊόντων πέρα από τον Ατλαντικό. Επίσης, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία φυσικών σημείων πώλησης στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, που θα παραπέμπουν στα παραδοσιακά ελληνικά μπακάλικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή