Πρόσβαση στα ΑΦΜ μόνο των επιχειρήσεων

Πρόσβαση στα ΑΦΜ μόνο των επιχειρήσεων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο στους αριθμούς φορολογικού μητρώου των επιχειρήσεων και όχι των φυσικών προσώπων θα έχει πρόσβαση η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τις έρευνές της. Με ανακοίνωσή της διαψεύδει δημοσίευμα που έφερε την ΕΛΣΤΑΤ να ζητά 10 εκατομμύρια ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ Ελλήνων. Συγκεκριμένα τονίζει ότι θα έχει πρόσβαση μόνο στα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που αφορούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, και όχι σε φυσικά πρόσωπα, και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κατάρτιση των σχετικών στατιστικών και την ενημέρωση του στατιστικού μητρώου επιχειρήσεων που τηρεί η ΕΛΣΤΑΤ. Η διαβίβαση στην ΕΛΣΤΑΤ στοιχείων ταυτότητας των επιχειρήσεων, όπως το ΑΦΜ, είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των αρχείων της, με επιπλέον στοιχεία τα οποία είναι διαθέσιμα σε άλλες διοικητικές πηγές ή προέρχονται από στατιστικές έρευνες.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει αρχικά το νέο ΣΔΟΕ μετά την αποψίλωσή του. Οταν δε η επιτροπή αναδιοργάνωσης ολοκληρώσει τις εργασίες της σε συμφωνία με τους θεσμούς, θα πραγματοποιηθούν 500 προσλήψεις. Οι εφοριακοί που υπηρετούσαν στα περιφερειακά ΣΔΟΕ και δεν μετακινήθηκαν στη ΓΓΔΕ, θα πάρουν οργανική θέση στις κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν με απόσπαση στις εφορίες. Ωστόσο άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προσεχείς μέρες αναμένεται εγκύκλιος που θα ορίζει τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των υποθέσεων, αλλά όχι όλων!

Αποστολή εξετελέσθη

Eπιτυχημένο εγχείρημα χαρακτηρίζει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Αρης Ξενόφος. Οπως σημειώνει: «Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων αυτής της ανακεφαλαιοποίησης και συνεκτιμώντας πάντα τις συνθήκες που επικράτησαν και εξακολουθούν να επικρατούν, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ήταν ένα επιτυχημένο εγχείρημα». Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Ξενόφος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αλλά και τις παρεμβάσεις των τραπεζών από τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα δημιουργηθεί μια εσωτερική υπεραξία που μπορεί να μετατραπεί σε ρευστότητα προς όφελος της οικονομίας

Μαγευτική θέα αλλά και καλό φαγητό στην Οία

Για μία ακόμη φορά η Σαντορίνη συμπεριλήφθηκε στις κορυφαίες λίστες του Conde Nast Traveller, ενός εκ των σημαντικότερων ταξιδιωτικών περιοδικών του κόσμου. Αυτήν τη φορά το Conde Nast Traveller δημοσιοποίησε λίστα με τα 14 πιο εντυπωσιακά εστιατόρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Μεταξύ των κορυφαίων συμπεριλήφθηκε και το εστιατόριο «Το κόκκινο ποδήλατο» στην Οία της Σαντορίνης. Τη λίστα συμπλήρωσαν εστιατόρια που βρίσκονται σε προορισμούς όπως η Ιταλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, οι Μαλδίβες, η Τουρκία και η Ζανζιβάρη.

Σε αναμμένα κάρβουνα η διοίκηση της ΔΕΗ

«Η παραμονή του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο είναι αναμφισβήτητα θετικό γεγονός. Το ζητούμενο τώρα είναι η ουσιαστική αποζημίωση της ΔEH εγκαίρως και επαρκώς, και η εύρεση αξιόπιστου στρατηγικού εταίρου για τον ΑΔΜΗΕ, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην αποδοτική του λειτουργία», είπε σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης (φωτ.) και έσπευσε να συμπληρώσει: «Η θέση του υπουργού για 100% αποζημίωση της ΔΕΗ έχει εξαιρετική σημασία για την επιχείρηση. Από την πλευρά μας, σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο, θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό». Προφανώς, η διοίκηση της ΔΕΗ κάθεται σ’ αναμμένα κάρβουνα, γιατί το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ μπορεί να διασώζει την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι διόλου βέβαιον ακόμη ότι διασφαλίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης και των υπολοίπων μετόχων, εκτός του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή