Ιράκ: Ανοιξε έπειτα από 25 χρόνια η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στη Βαγδάτη

Ιράκ: Ανοιξε έπειτα από 25 χρόνια η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στη Βαγδάτη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε και πάλι την πρεσβεία της στη Βαγδάτη που είχε μείνει κλειστή για 25 χρόνια, γεγονός που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να συνεργασθούν στενότερα κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσε την Πρωτοχρονιά το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Αραμπίγια.

Το βασίλειο έκλεισε την πρεσβεία του στη Βαγδάτη το 1990, μετά την ιρακινή εισβολή στο Κουβέιτ.

Η επαναλειτουργία της πρεσβείας θα επιτρέψει στις δύο χώρες να συνεργασθούν στην ασφάλεια και τη μάχη κατά του εξτρεμισμού, δήλωσε στο αλ-Αραμπίγια ο νέος σαουδάραβας πρεσβευτής στο Ιράκ, ο Τάμερ αλ-Σαμπάν.

Το λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία, που κυβερνάται από σουνίτες, και το Ιράκ, επικεφαλής του οποίου είναι σιίτες, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση μιας περιφερειακής συμμαχίας εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί από καιρό το Ιράκ ότι βρίσκεται υπερβολικά κοντά στο σιιτικό Ιράν, που είναι ο κύριος περιφερειακός αντίπαλός της, και ότι ενθαρρύνει τις θρησκευτικές διακρίσεις εναντίον των σουνιτών, μια κατηγορία που η Βαγδάτη αρνείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή