Σαουδική Αραβία: Τέλος η εκεχειρία στην Υεμένη

Σαουδική Αραβία: Τέλος η εκεχειρία στην Υεμένη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατιωτικός συνασπισμός του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και που διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι εδώ και 9 μήνες, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τερματίζει την εκεχειρία που είχε κηρυχθεί την 15η Δεκεμβρίου- η οποία ωστόσο παραβιάστηκε επανειλημμένα και από τις δύο αντίπαλα στρατόπεδα- όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA με ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η ηγεσία του συνασπισμού που υποστηρίζει τη νομιμότητα στην Υεμένη ανακοινώνει τη λήξη της εκεχειρίας στην Υεμένη από τις 14.00 τοπική ώρα σήμερα Σάββατο» επισημαίνει το πρακτορείο.

Η εκεχειρία τερματίζεται καθώς οι «αντάρτες (συνεχίζουν) τις επιθέσεις» εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, κυρίως με ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σημειώνεται σε μια ανακοίνωση του συνασπισμού, που επικαλείται το SPA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή