«Η Βρετανία δεν θα υποκύψει στο ISIS»

«Η Βρετανία δεν θα υποκύψει στο ISIS»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Προπαγάνδα των απελπισμένων» χαρακτήρισε χθες το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, που περιλαμβάνει απειλές κατά της Βρετανίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον. Το βίντεο εμφανίζει μικρό αγόρι, ηλικίας τεσσάρων ή πέντε ετών, που φοράει στολή παραλλαγής, και ενήλικο μασκοφόρο άνδρα. Οι δυο τους μιλούν αγγλικά με βρετανική προφορά. Το αγόρι γυρίζει προς το μέρος πέντε ανδρών, που βρίσκονται πισθάγκωνα δεμένοι, και λέει: «Σκότωσε αυτούς τους άπιστους!». Οι πέντε «κατάσκοποι» των Βρετανών, σύμφωνα με το βίντεο, εκτελούνται πάραυτα. Ο ενήλικος μασκοφόρος αμέσως μετά λέει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα για τον Ντέιβιντ Κάμερον. Δούλε του Λευκού Οίκου, μουλάρι των Εβραίων, πώς μπορεί ένας ηγέτης ενός μικρού νησιού να μας απειλεί με μια χούφτα αεροπλάνα; Θα νόμιζε κάποιος ότι έμαθες το μάθημα του θλιβερού αφέντη σου στην Ουάσιγκτον και της αποτυχημένης εκστρατείας του κατά του Ισλαμικού Κράτους».

«Πρόκειται για μία ακόμη απελπισμένη προσπάθεια από μια οργάνωση η οποία προβαίνει στις πλέον ωμές και βάρβαρες πράξεις. Η οργάνωση αυτή χάνει διαρκώς εδάφη. Η Βρετανία δεν πρόκειται να υποκύψει στην τρομοκρατία. Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες των δικών τους. Μπορεί να χρειαστεί πάρα πολύς καιρός, αλλά θα ηττηθούν», είπε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε χθες ότι οι βρετανικές υπηρεσίες εξετάζουν το βίντεο: «Οι εικόνες αυτές μάς υπενθυμίζουν τη βαρβαρότητα που διακρίνει το Ισλαμικό Κράτος και τους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης από την τρομοκρατική αυτή οργάνωση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή