Αφγανιστάν: Ενοπλοι επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Ινδίας

Αφγανιστάν: Ενοπλοι επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Ινδίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από ομάδα ενόπλων δέχθηκε το προξενείο της Ινδίας στο Αφγανιστάν το απόγευμα της Κυριακής.

Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν κοντά στο προξενείο που βρίσκεται στην περιοχή στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, μεγάλη πόλη του βορείου Αφγανιστάν, ενώ ομάδα ενόπλων προσπαθεί να επιτεθεί στο κτίριο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

"Δεχόμαστε επίθεση. Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται", δήλωσε ινδός διπλωμάτης οχυρωμένος στο εσωτερικό του προξενείου.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι άκουσε δύο εκρήξεις και στη συνέχεια πυρά κατά τις 21.00 τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Μπαλχ δήλωσε ότι ΄"πρόκειται για επίθεση κατά του προξενείου της Ινδίας. Δεν γνωρίζουμε εάν οι ένοπλοι κατόρθωσαν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου".

Η επίθεση σημειώνεται περί τις δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Αφγανιστάν. Η Ινδία προσπαθεί να καταλάβει τη θέση του περιφερειακού συμμάχου στο πλευρό του Αφγανιστάν εις βάρος του αντιπάλου του Πακιστάν, το οποίο η Καμπούλ κατηγορεί ότι συντηρεί τη δράση των μαχητών ταλιμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή