Kοφτό μακαρονάκι με σέσκουλα, λάπατα και φέτα

Kοφτό μακαρονάκι με σέσκουλα, λάπατα και φέτα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 40΄, Μαγείρεμα: 35΄  

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

  • 2 μάτσα σέσκουλα, καθαρισμένα, καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 2 μάτσα λάπατα ή 400 γρ. σπανάκι ή άλλο χορταρικό της εποχής που μας αρέσει, καθαρισμένα, καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
  • 2 φέτες μπέικον, σε μικρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, τριμμένο (προαιρετικά)
  • 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 200 γρ. φέτα, χοντροθρυμματισμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3  λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να αχνιστούν για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το φασκόμηλο (αν βάλουμε) και 400 ml νερό (όχι περισσότερο, γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους υγρά), ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να το φαγητό να βράσει για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Ρίχνουμε το ζυμαρικό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε πιο βρασμένο το μακαρονάκι, προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει όσο μαλακό μάς αρέσει. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με το καπάκι,  αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για περίπου 10  λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια.

Τι πίνουμε: Και ζυμαρικά, και χόρτα, και φέτα. Λευκό κρασί, χωρίς συζήτηση. Πρώτη μου ιδέα μια νέας γενιάς Ρετσίνα, φινετσάτη και κομψή. Δεύτερη, μια Μαλαγουζιά από τον αμπελώνα της Αττικής.

ΜΥΣΤΙΚΑ*

Τα λάπατα είναι ξινά, ενώ τα σέσκουλα γλυκίζουν. Ετσι γίνεται ενδιαφέρον ο συνδυασμός. Θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές σε ματσάκια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή