Ανώδυνες λύσεις

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτοποριακή θεραπεία JULIET αξιοποιεί ένα προηγμένο σύστημα laser για να αντιμετωπίσει με ανώδυνο και φιλικό τρόπο μια σειρά ανατομικών και λειτουργικών προβλημάτων του κόλπου, που απασχολούν τη γυναίκα σήμερα.

Ανώδυνες λύσεις-1

Aς ξεκινήσουμε από τα δύσκολα: Χαλάρωση του κόλπου, ακράτεια ούρων, ξηρότητα και επώδυνη σεξουαλική επαφή ως αποτέλεσμα τοκετών και ορμονικών μεταβολών είναι προβλήματα που απασχολούν χιλιάδες γυναίκες όλων των ηλικιών, με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους και τις σχέσεις τους. «Μέχρι τώρα η μόνη λύση ήταν η κλασική χειρουργική επέμβαση, με αρκετές μέρες παραμονής στο νοσοκομείο και σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα», επισημαίνει η γυναικολόγος μαιευτήρας Dr. Μιράντα Κουλαξίδου. «Τώρα όμως, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα συγκεκριμένα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν ανώδυνα, αναίμακτα, αποτελεσματικά και μόνιμα με τη χρήση του θεραπευτικού συστήματος JULIET( Erbium YAG laser) γερμανικής τεχνολογίας».

Η ίδια και η συνάδελφός της  Dr. Μαρία Γαϊτάνη, επίσης γυναικολόγος μαιευτήρας,  έχουν εξειδικευτεί στο θεραπευτικό και αισθητικό γυναικολογικό laser στην Jena της Γερμανίας και είναι συνεργάτιδες της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Θεσσαλονίκης και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου. Η θεραπευτική μέθοδος JULIET είναι ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και το Εrbium YAG laser –σε αντίθεση με άλλα συστήματα laser (CO2)– είναι φιλικό προς τους ιστούς, καθώς το μεγάλο μήκος του κύματος του επιτρέπει να φτάσει στο στόχο του γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς βλάβες στους γύρω ιστούς. Σκοπός της θεραπείας είναι η διέγερση του κολλαγόνου και η νεοκολλαγονογένεση στον υποβλεννογόνο του κόλπου. Με αυτό τον τρόπο επαναφέρει τη φυσιολογική λειτουργική κατάσταση του κόλπου, την ελαστικότητά του και το pH και «εξαφανίζει» προβλήματα ξηρότητας, που ευθύνονται για την επώδυνη σεξουαλική επαφή.

Η θεραπεία επίσης αντιμετωπίζει μόνιμα το σύνδρομο χαλάρωσης του κόλπου και περιπτώσεις ήπιας ακράτειας, ενώ καλύπτει και ένα εξαιρετικά μεγάλο φάσμα αισθητικών επεμβάσεων. «Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε χώρο ιατρείου, διαρκούν 15-30 λεπτά και την επόμενη ώρα μπορεί να επιστρέψει κανείς στη δουλειά του», προσθέτει η Dr. Γαϊτάνη. Συνήθως απαιτούνται 1 έως 2 συνεδρίες και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Η θεραπεία απευθύνεται σε γυναίκες που αναζητούν μια μη χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και αμέσως μετά τον τοκετό προληπτικά και να επαναληφθεί στο μέλλον, αν είναι απαραίτητο. Όλες οι θεραπείες του κόλπου μπορούν να συνδυαστούν με τη fractional θεραπεία για ενίσχυση του περινέου, σμίκρυνση των χειλέων, όπου αυτό είναι επιθυμητό, και λεύκανση της περιοχής, για ένα νεανικό αποτέλεσμα (total remodeling). Η δράση της θεραπείας συνεχίζει μέχρι και 6 μήνες μετά την επέμβαση και έχει απόλυτη επιτυχία.

Ιατρείο γυναικολογικού laser GK gynaecological laser clinic,  Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 938650, 6980 951250, www.gk-laser.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή