Σύλληψη γυναίκας στον Εβρο, που σχεδίαζε να ενταχθεί στο ISIS

Σύλληψη γυναίκας στον Εβρο, που σχεδίαζε να ενταχθεί στο ISIS

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μια γυναίκα με ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα συνελήφθη στον Εβρο, ενώ κατευθυνόταν μαζί με το τετράχρονο παιδί της στην Τουρκία, με τελικό προορισμό τη Συρία, όπου σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος για να πολεμήσει. Δικάστηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο παρέμεινε εγκλωβισμένη στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, αυτήν τη φορά χωρίς το ηλικίας τεσσάρων χρόνων παιδί της.

Η γυναίκα είχε επιχειρήσει να βγει από την Ελλάδα, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Κήπων, πλην όμως συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε εναντίον της ένταλμα της Ιντερπόλ, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει στην Αίγυπτο ο μεγαλοεπιχειρηματίας, εν διαστάσει πιθανότατα, σύζυγός της, ότι απήγαγε το παιδί τους και κατευθυνόταν στη Συρία για να ενταχθεί και να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προορισμό τη Συρία, όπου σχεδίαζε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να «γίνουν μαχητές του Αλλάχ». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είπε ακόμα ότι έφτασε παράνομα με «σαπιοκάραβο» στην Κρήτη, και από εκεί με πλοίο της γραμμής στην Αθήνα, για να προωθηθεί στη συνέχεια στον Εβρο, με σκοπό να δοκιμάσει να περάσει στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.

Στην Αλεξανδρούπολη, εν τω μεταξύ, έφτασε από την Αίγυπτο και ο σύζυγός της, ο οποίος, με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου, παρέλαβε προσωρινά το παιδί, ενώ η ίδια κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας κατέθεσε ότι από καιρό η σύζυγός του σχεδίαζε τη μετάβασή της στη Συρία μαζί με το παιδί τους, και μάλιστα ο ίδιος είχε καταγγείλει στις αρχές της χώρας του τη φυγή της, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα από την Ιντερπόλ. Μολονότι η ίδια είχε καταθέσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι προορισμός της ήταν η Συρία και ο Ισλαμικός Στρατός, για λόγους ευνόητους στο δικαστήριο το αρνήθηκε. Καθώς, μετά την παραχώρηση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού στον πατέρα, δεν στοιχειοθετείτο αδίκημα, η Αιγυπτιοελβετίδα αφέθηκε ελεύθερη. Ακολούθως μετέβη στους Κήπους για να συνεχίσει το ταξίδι της στην Τουρκία, πλην όμως υπήρξαν γραφειοκρατικά εμπόδια και έτσι παρέμενε έως αργά το βράδυ στο τελωνείο. Δεν είναι ωστόσο βέβαιον ότι θα της επιτρέψουν την είσοδο οι τουρκικές αρχές, μετά την καταγγελία του συζύγου στο δικαστήριο για σχέδιο εμπλοκής της στον Ισλαμικό Στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή