Γεννηματά: Μας χωρίζει άβυσσος

Γεννηματά: Μας χωρίζει άβυσσος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συσκέψεις στη Χαρ. Τρικούπη για το ασφαλιστικό σήμερα και αύριο, με τη συμμετοχή στελεχών, επιστημόνων, εκπροσώπων συγκεκριμένων παραγωγικών τάξεων, όπως οι αγρότες, έχουν δρομολογήσει από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εντοπίσουν και να αναδείξουν τις ατέλειες του ασφαλιστικού. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να διατυπωθούν και αντιπροτάσεις για την πρόταση του κ. Γ. Κατρούγκαλου, που θεωρείται συλλήβδην απορριπτέα. Ως προς την ανάδειξη του κ. Κυρ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ., από τη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη στρατηγική απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συντηρήσει το διπλό μέτωπο σύγκρουσης τόσο με τη λαϊκιστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη δεξιά. Ενδεικτική και η χθεσινή δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία από τον Πειραιά, που περιόδευσε χθες, συνεχάρη μεν τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ., επισήμανε δε πως «με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μάς χωρίζει άβυσσος».

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε πως «οι νεοφιλελεύθερες, εξάλλου, αντιλήψεις εφαρμόζονται καθημερινά και από αυτήν την κυβέρνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ασφαλιστικό». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως δική της υποχρέωση είναι να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ενώ προανήγγειλε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχουν δύο απόψεις για το πώς μπορεί να κινηθούν τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα: μία αισιόδοξη και μία λιγότερο αισιόδοξη. Η πρώτη εδράζεται στην εκτίμηση ότι η πιθανή δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. θα δημιουργήσει συνολικά αποσταθεροποιητική πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους κεντροαριστερούς που θα αναζητήσουν λύσεις μακριά από τη δεξιά. Η δεύτερη, απευκταία, άποψη είναι η πιθανή αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη να συμπιέσει όλα τα περί τον κεντρώο χώρο κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει το Ποτάμι, το οποίο σε σημαντικό βαθμό βρίσκεται πιο κοντά στη φιλελεύθερη άποψη που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή